Hronika

Požar na Suvoj planini pod kontrolom

Veliki požar koji od nedelje bukti na na Suvoj planini vatrogasci su uspeli da stave pod kontrolu i sačuvaju veliki šumski kompleks na vrhu koji je poznat pod nazivom Bučje, potvrdio je danas načelnik niške Uprave za vanredne situacije Srđan Mitrović.

On je, gostujući na lokalnoj televiziji u Nišu , rekao da je stanje na Suvoj planini trenutno mnogo bolje nego proteklih dana i da su vatrogasci su rasporedjeni na svim linijama požara.

“Požar je zahvatio izuzetno nepristupačne terene na obroncima planine. Da bi stigli do mesta zahvaćenih vatrom vatrogasci moraju da pešače sa naprtnjačama dva do tri kilometra. Našim ljudima kao vodiči pomažu radnici “Srbijašuma” “, rekao je Mitrović i dodao da požar gase vatrogasne jedinice iz Niša, Leskovca i Pirota.

Prema njegovim rečima, gašenje požara dodatno otežava jak vetar koji neprekidno duva svih ovih dana. Požar na delu Suve planine koji je poznat kao Golemi vrh primećen je u nedelju prepopodne, a procenjuje se da je do sada izgorelo najmanje 80 hektara trave i niskog rastinja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com