DruštvoEkonomija

Povećava se cena starta taksi prevoza

Na sednici Gradskog veća usvojeno je rešenje o utvrđivanju cene u okviru taksi tarife na teritoriji grada Niša, po kojem će cena starta sa dosadašnjih 100 biti povećana na 110 dinara, a cena čekanja po satu sa 450 na 500 dinara.

“Ugovorna privredna taksi komora Srbije, obratila se zahtevom za korekciju cene, sa obrazloženjem da su se uslovi poslovanja i garantovani pojedinačni dohodak promenili u prethodnom periodu. U pogledu uslova poslovanja, izmenama i dopunama Zakona o drumskom prevozu koje su stupile na snagu 6.11.2018. godine propisane su dodatne obaveze koje taksi prevoznici moraju da ispune”, navela je Vladislava Ivković, sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

Ona je istakla da je od poslednje korekcije do danas došlo do povećanja minimalne cene rada, pa je to bio i razlog da dođe do korekcija cena.

“Povećana je cena za 10 dinara za start i 50 za čekanje po satu, pri tome se cena po pređenom kilometru nije menjala”, rekla je Ivković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com