Hronika

Povećava se broj radnika otrovanih u Aleksincu, premašio 45

Zbog trovanja lepkom u fabrici "Magna" u Aleksincu u toku večeri pomoć lekara zatražilo je između 45 i 50 ljudi, saopštio je direktor aleksinačke bolnice Goran Vidić.

On je kazao da radnici i dalje dolaze i neki pomoć traže u Hitnoj pomoći, a neki u bolnici.

“Tri žene sa težom kliničkom slikom su upućene u niški Univerzitetski klinički centar, a drugima nije potrebno bolničko lečenje. Ne možemo da isključimo mogućnost da još neko bude hospitalizovan jer nam se još javljaju novi slučajevi. To su ljudi koji su kasnije osetili simptome”, izjavio je Vidić.

Načelnik Hitne pomoći u Aleksincu Nenad Marković je potvrdio da su njihove ekipe u prvom talasu intervenisale i zbrinule tridesetak radnika.

Radnici koji su se otrovali isparenjima lepka imaju pečenje jezika i grla, mučninu sa nagonom za povraćanje i bol u želucu. U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu su kazali da su radnice koje su hospitalizovane zbog trovanja u stabilnom stanju, svesne i komunikativne. Prema nezvaničnim informacijama, radnici su se otrovali od isparenja lepka koji su koristili dok su postavljali podne obloge.

Svi radnici fabrike “Magna” su evakuisani. Policija je izašla na teren, a u fabrici su i pripadnici Sektora za vanredne situacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com