Virus Korona

Povećanje broja zaraženih koronavirusom u Srbiji, u KC Niš hospitalizovano 17 pozitivnih pacijenata

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 7.076 osoba, od kojih je 120 nalaza pozitivno na koronavirus.

U saopštenju se navodi da je u poslednja 24 časa od ove bolesti preminula jedna osoba, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva 757, dok je stopa smrtnosti 2,22 procenta.

Broj hospitalizovanih pacijenata je 286, pri čemu se na respiratorima nalazi 19 osoba.

Od početka epidemije u Srbiji su testirane ukupno 1.166.882 osobe, a potvrđena su 34.072 slučaja koronavirusa, dodaje se u saopštenju.

U Covid objektima Кliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 38 pacijenata. Кod 17 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 2 je priključen na aparat za veštačku ventilaciju i nalazi se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovan 1 pacijent. Nema pacijenata sa potvrđenim prisustvom virusa Covid-19.

U 3 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno su hospitalizovana 20 pacijenta. Кod 3 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com