Društvo

Povećana potrošnja vode. Apel sugrađanima da je racionalno troše

Zbog visokih temperatura, potrošnja vode je višestruko povećana, upozoravaju iz JKP “Naissus” i apeluju na racionalnu potrošnju.

 

“Molimo naše sugrađane da budu solidarni i koriste vodu za osnovne potrebe a nikako za zalivanje bašti, zelenih i betonskih površina, pranje automobila i drugo nekontrolisano trošenje. Velika istakanja su primećena u terminu od 18 do 22 časa. U situaciji ovako neracionalne potrošnje vode dolazi do smanjenog pritiska i kratkotrajnih prekida u snabdevanju na rubnim delovima grada.”, ističu u ovom preduzeću.

Ipak kažu da su sva izvorišta stabilna, da vode ima dovoljno, ali sistem nije projektovan da u trenutku ekstremne potrošnje zadovolji potrebe kod svih korisnika, posebno onih u višim delovima grada. Da bi svim korisnicima bilo garantovano uredno vodosnabdevanja potrebno je da građani racionalnije troše ovu dragocenu tečnost.

U ovom preduzeću napominju i da su javne česme na teritoriji grada u funkciji i uz stalnu kontrolu ispravnosti vode zadovoljavaju potrebe naših sugrađana i gostiju u ovim tropskim danima za rašlađivanjem i osvežavanjem.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Решите све кварове и цурења по улицама и решићете проблем. Најлакше је рећи немамо довољно екипа за терен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com