Društvo

Povećan broj zahteva za izdavanje putnih isprava u Nišu

Povoljnija epidemiološka situacija i mogućnost putovanja van granica Srbije, uslovila je povećan broj zahteva za izdavanje putnih isprava u Nišu.

Od početka godine u odseku za izdavanje putnih isprava PU Niš bilo je podneto ukupno 8.426 zahteva, od čega samo ovog meseca 2.887.

Iako je interesovanje za izdavanje pasoša povećano, velikih gužvi na šalterima nema. Većina građana koristi povoljnosti portala E-upava, putem kojeg se može zakazati termin izdavanja i izvršiti neophodne uplate. No, i pored toga još ima onih koji dolaze da lično predaju zahtev. Takvi sami formiraju red, a od broja zainteresovanih zavisi i dužinja čekanja za predaju zahteva ili podizanje putne isprave.

Cena takse za izdavaje novog pasoša je nepromenjena i iznosi 3.600 dinara. Novina je plaćanje preko E-uprave, koje funkcioniše od marta ove godine.

Za izdavanje nove putne isprave potrebna je važeća lična karta, stari pasoš i uplatnica.

Hitno izdavanje pasoša, u roku od 48 sati, moguće je jedino uz dokaz, poput lečenja u inostranstvu, službenog puta ili uz doplatu od 5.000 dinara za hitno izdavanje.

Tokom 2020. godine ukupno je bilo podneto nešto više od 21.000 zahteva, što je značajno manje nego godinu pre, kada je bilo 36.742 zahteva za izdavanje putnih isprava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com