Virus Korona

Povećan broj pregleda i pozitivnih na PCR testu, produženo radno vreme kovid ambulante “Duvanište”

U kovid ambulanti Doma zdravlja, u toku jučerašnjeg dana, povećan je broj pacijenata koji su se javili na pregled, ali i pozitivnih na PCR testu.

Kako je rekla Danijela Nešić, zamenica direktora Doma zdravlja, za Niške Vesti, u kovid ambulanti obavljeno je 312 pregleda, dok je broj pozitivnih na PCR testiranju bio 15.

“Juče je bio povećan broj pregleda, imali smo 312 pregleda, u odnosu na prethodne dane kada brojka nije prelazila 300. Nije značajno veliki, ali je povećan broj. I 15 pozitivnih PCR-a bilo je juče, od 40 urađenih. Prethodnih dana ta brojka nije prelazila 8. Što znači da je juče bio jedan trenutak kada je došlo do povećanja”, istakla je Nešić.

Ona je dodala da će od četrvrtka, 29. oktobra, biti i produženo radno vreme kovid ambulante Doma zdravlja u Duvaništu, koja će raditi do 22 časa.

Nešić je podsetila da je kovid ambulanta nakon dezinfekcije prebačena iz zgrade Doma zdravlja u ambulantu “Duvanište”.

“Povećali smo i površinu u smislu da imamo i pored šator i u smislu radnog vremena. Jer je zgodnije, sve se radi na jednom mestu. Ne možete vi nijednog građanina koji dođe da šaljete na drugo mesto. Ne može pravilno da se rasporedi, tako da je bolje na jednom mestu na većoj površini i duže radno vreme”, objašnjava Nešić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com