Društvo

Povećan broj poziva Hitnoj pomoći: Tegobe imaju i mladi i stari

Ovih dana u Nišu su zabeležene prave tropske vrućine, tempretura je dostigla skoro 40 stepeni Celzijusa. Hitna pomoć imala je povećan broj poziva za izlazak na teren u odnosu na prethodne dane.

Lekari hitne izašli su na teren čak 134 puta, obilazili su uglavnom javna mesta u gradu. U urgentnoj ambulanti je pregledano 234 Nišlija a hronični bolesnici uglavnom za savet gde je posavetovano oko 300 Nišlija.

“Uglavnom smo imali pozive sa javnih mesta zbog kolapsa pacijenata usled velikih temperatura. Javljali su se i stari i mladi. Javlja se i glavobolja zbog jakog sunca, dehidriranost i pad pritiska. Apelujemo na sve naše građane da ne izlaze bez preke potrebe u periodu od 10 do 16h i da unose što više tečnosti”, rekla je za Niške vesti, dežurni lekar Maja Knežević iz Hitne pomoći.

Da podsetimo, narednih nekoliko dana u Srbiji najavljen je narandžasti meteoalarm zbog visokih temperatura.

Na teritoriji svih pet niških opština trenutno radi 15 javnih česama. Neće biti cisterni na javnim mestima, jer su one raspoređene po niškim selima koja nemaju redovno snabdevanje vodom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com