Virus KoronaZdravlje

Potvrđena 292 nova slučaja koronavirusa, preminulo još 7 osoba

U Republici Srbiji su u protekla 24 časa regostrovana još 292 potvrđena slučaja  virusa korona, dok je sedam osoba preminulo usled posledica izazvanih od ovim virusom.

Do danas je na teritoriji Srbije registrovano ukupno 2.200 potrvđenih slučajeva COVID-19, od kojih je 90 u Nišu, rekao je na konferenciji za medije dr Predrag Kon. Skoro polovina registrovanih slučajeva nalazi se u Beogradu.

Dr Darija Kisić Tepavčević istakla je da je broj obolelih u Nišu podatak od pre dva dana, kada je bio poslednji presek. Dodala je da je do jučerašnjeg dana testirano ukupno 280 osoba koje rade u zdravstvenim ustanovama u Nišavskom okrugu, od kojih je 54 pozitivno.

Većina registrovanih slučajeva je u Kliničkom centru Niš – 27, dok je u niškom Domu zdravlja potrvđeno 7 registrovanih slučajeva.

Hospitalizovano je 1.197 pacijenata, a na respiratoru je ukupno 101 pacijent.

Do 15 časova u Republici Srbiji testirane su ukupno 8.552 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

“Na žalost od prethodnog izveštaja imamo i novih sedam (7) smrtnih slučajeva, odnosno ukupno 58. Preminule su 3 (tri) osobe muškog pola, i četiri (4) osobe ženskog pola. Prosek njihovih godina je 64,5 i oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih pridruženih bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu”, piše u izveštaju na sajtu covid19.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com