Hronika

Potresno svedočenje Nišlijke koja je preživela teroristički napad u centru Istanbula

Dragana Ristić iz Niša preživela je eksploziju bombe koja se desila u centru Istanbula. Za emisiju Uranak na televiziji K1 ovog jutra ona je rekla da je prekjuče stigla u Niš i u program se uključila iz svog doma.

 

“Sada sam mnogo bolje i kod kuće sam. Sluh mi je oštećen pa ne čujem najbolje”, kazala je Dragana Ristić.

 

“Napad se dogodio u nedelju, 13. novembra i ja sam u Istanbulu bila sa prijateljicama u šopingu. Bile smo u radnji, ja sam završila sa kupovinom i izašla sam ispred radnje da ih sačekam. Sedela sam na žardinjeri. Osetila sam strašnu detonaciju i vrelinu iza sebe. Utrčala sam u radnju, jer sam znala da se nešto desilo, ali naravno da nisam odmah registrovala da je u pitanju bila bomba. Gledala sam da se spasim. Tek posle kada sam videla snimak shvatila sam da sam od svih ljudi koji su bili u blizini, ja možda bila i najbliže bombi. Sedela sam na žardinjeri blizu mesta na kojem je bomba bila postavljena. Mislim da me je ta žardinjera i spasla”, kazala je Nišlijka.

Istakla je da je u prvom trenutku bila u bunilu i da nije znala u kakvom je stanju.

“Prijateljice su potrčale prema meni, svi su plakali. Ja nisam znala u kom sam stanju, bila sam u bunilu. Kosa mi je gorela i skinula sam garderobu jer sam se uplašila da mi i garderoba nije zapaljena. Kada sam se skinula videla sam ranu. Radnici u radnji su mi prišli, bili su prisebni, ranu su mi zatvorili rukama i garderobom. Rame mi je bilo povređeno i ništa nisam čula, i kosa mi je bila zapaljena”, kazala je Dragana.

Hitna pomoć je stigla brzo i prevezla je u bolnicu.

“U subotu sam izašla iz bolnice, šest dana sam bila hospitalizovana. Imala sam sjajnu negu. Naš generalni konzul Ivana Pejović je bila veliki čovek i profesionalac, i Ministarstvo spoljnih poslova mi je pružilo svu moguću podršku iz Srbije. Osećala sam se sigurnom, a to mi je bilo najpotrebnije. Doživela sam traumu. Zahvaljujem se i osoblju hotela Memorijal i doktoru koji me je operisao, i celom turskom narodu.”

Događaj je bio veoma traumatičan ali imala sam sreću da oko sebe imam divne ljude i velike profesionalce. Prebrodila sam sve i oporavila se”, kazala je Dragana Ristić na televiziji K1 ovog jutra.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com