Društvo

Potreban novac za izgradnju objekta za srne u ZOO Kutku

Kako bi obezbedili sredstva za izgradnju prostora i objekta za smeštaj srna, članovi Udruženja ZOO Planet su proteklog vikenda organizovali humanitarni ručak koji je za posetioce pripremao Nišlija Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka.

Za izgradnju kutka za srne i srndaće potrebno je 82.600 dinara.

Humanitarni ručak bio je povod da se okupi što više posetilaca koji će se, shodno svojim mogućnostima, priključiti prikupljanju novca neophodnim za širenje kapaciteta za smeštaj ugroženih životinja.

Foto: ZOO Planet

Prikupili smo 57.560 dinara, što nas je, iskreno, obradovalo, a i vreme nas je poslužilo. Brojni građani su iskoristili sunčan dan da dođu i podrže našu akciju i na tome im neizmerno zahvaljujemo. Nedostaje još 25.040 dinara, ali uz dobru volju i to ćemo rešiti. Važno je da izgradnja smeštaja za srne počne što pre”, kaže Dušan Stojanović predsednik Udruženja ZOO Planet.

Foto: ZOO Planet

ZOO kutak u selu Kamenica nadomak Niša u nedelju je bio jedno od najveselijih mesta. Dok su zečevi, srne, kune, poni konjići i druge životinje okupirale pažnju najmlađih, roditelji su uživali u vegetarijanskom ručku i razmeni kulinarskih iskustava sa domaćinom kuhinje, Nešom Travkom.

Foto: ZOO Planet

Nedeljni ručak sa Nešom protekao je u prelepoj atmosferi. On je čovek prirode i zdravlja, planinar, poznavalac prirodne ishrane. Neša je kuvao, savetovao, upozoravao na toksine, aditive, loše navike u ishrani, i neverovatna pozitivna energija svih koji su došli, osećala se sa svih strana. Drago nam je da su svi uživali uz ukusnu hranu koju je Neša pripremao, kao i u druženju sa životinjama”, kaže Dušan.

Foto: ZOO Planet

ZOO Kutak okuplja nekoliko volontera koji brinu o napuštenim i povređenim životinjama, divljim i domaćim, i jedino je udruženje tog tipa na jugu Srbije. Za deset godina koliko postoje zbrinuli su više od 4.000 životinja i ptica.

Foto: ZOO Planet

Da su sve rode, lisice, sove, tvorovi, srne ili kune, ostale kod nas, imali bismo jedinstven i bogat Zoološki vrt, ali mi ne postojimo da bismo životinje držali u kavezima. Mi im pomažemo da prebrode krizu, lečimo ih, negujemo i kad ojačaju vraćamo ih u njihova prirodna staništa. Važno je da smo našim angažovanjem građane učinili odgovornijim po pitanju brige o životinjama. Više ne okreću glavu, češće zovu telefonom da prijave, da pitaju kako da pomognu, a ima i onih koji zajedno sa našim volonterima učestvuju u spašavanju životinja”, navodi Dušan.

Foto: ZOO Planet

ZOO kutak je za posetioce otvoren svakog vikenda od 11 do 18 sati.

Za sve ljude dobre volje iz Srbije, koji žele da pomognu izgradnju prostora i objekta za srne, to mogu učiniti putem računa Udruženja ZOO Planet 105-22423-78, a iz inostranstva, donacije se mogu uplatiti putem PayPala: zooplanet.nis@gmail.com sa svrhom uplate: pomoć za srne.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com