Hronika

Potraga za Monikom (12) iz Suvog Dola, očajna majka moli za pomoć

Jecaji i vapaji jedino je ono što se danas čuje u domu Monike Karimanović (12) iz Suvog Dola koja je nestala juče na putu do škole „Dr Zoran Đinđić“ u Brzom Brodu.

U potragu za devojčicom uključila se policija i rođaci, ali za sada bez rezultata.

Dete je poslednji put viđeno juče ujutru u Brzom Brodu, na oko 500 metara od kuće, nakon što je u 7,20 časova pošla u školu. Monika nije stigla do škole, a da se nešto strašno dogodilo majka Aleksandra i ostali ukućani shvatili su kada se nije u uobičajno vreme vratila kući.

Majka nestale devojčice, Aleksandra Karimanović, veruje da je Monika oteta jer je, kako je istakla, izuzetno dobro i povučeno dete koje nigde samovoljno ne bi otišlo.

Foto: B. Lj.

“Molim, preklinjem, čoveka koji mi je uzeo dete da mi je vrati živu i zdravu. Molim Boga da nije ubijena, samo to da mi ne jave, ne bih mogla to da preživim”, jecajući je kazala Karimanović.

Ona je izjavila da je Monika jedno izuzetno mirno, dobro i povučeno dete, koje nikada ne kasni iz škole, niti je ikada sama išla do grada.

“Pregledali smo telefon, nema nikakvih poruka sumnjivih, nikakvih poziva. Nije imala fejsbuk, niti instagram. Povremeno je gledala jutjub, ali i to pola sata dnevno, ne više. Učila je, pisala domaći, nije izlazila. Deca u školi su je volela. Roditelji se nude da krenu da je traže, jer znaju kako je dobro dete”, rekla je Karimanović.

Kako je kazala Karimanović, Monika je jedinica i ona i suprug su se trudili da joj obezbede sve što joj potrebno.

“Nisam je tukla, niti maltretirala. Dobar je đak i nikada je nisam terala da uči više nego što je mogla. Imale smo prijateljski odnos. Trebalo je juče posle škole da idemo do grada da joj kupim paketić za Novu godinu”, izjavila je Karimanović.

Jecajući i zapomagajući da joj se dete što pre vrati, nesrećna majka je rekla i da se kaje što je Moniku pustila juče da pođe u školu, pošto je imala neki loš predosećaj.

Baba nestale devojčice Zorica Sulejmanović rekla je da je unuku kao i obično ispratila ujutru u školu.

Foto: B. Lj.

„Spremala sam ručak, čekali smo da se vrati. Nikad nije kasnila iz škole, uvek je dolazila 15 minuta pošto se časovi završe, jer je visoka i brzo ide. Nije došla, a mi nikakve vesti nemamo, ne znamo da li je neko ukrao, prodao. Sinoć je 20 ljudi tražilo i nisu je našli. Ne znam kako da ovo preživimo, nema našeg deteta, a to je jedna mnogo mirna, tiha i povučena domaćica. Ne skita, nikada do grada nije otišla bez majke“, rekla je Sulejmanović.

Brat od tetke nestale devojčice, Aleksandar Osmanović izjavio je da tokom potrage nije pronađeno ništa što je pripadalo devojčici, njen ranac ili jaknica.

“Mi i dalje tragamo, traži je i policija, pregledava kamere u ulicama gde je Monika mogla da prođe. Obavestio sam Igora Jurića, zamolio sam ga da nam pomogne. Na granicama su pojačali kontrolu da je ne bi neko izveo iz zemlje”, rekao je Osmanović.

Foto: B. Lj.

Policija je pozvala sve koji imaju bilo kakvu informaciju o devojčici da se jave na telefon 018/ 522-982.

Devojčica je visoka oko 170 centimetara, crne kose i tamnih očiju. Na sebi ima belu bluzu, crnu jaknu i crne pantalone, sivi šal i roze patike. Ispred kuće nestale devojčice tokom celog prepodneva okupljaju se rođaci, prijatelji i komšije u iščekivanju vesti da je pronađena.

Nestala trinaestogodišnja devojčica

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com