Društvo

POTPIŠI PETICIJU: Doživotna kazna za ubistvo dece!

Fondacija Tijana Jurić danas kreće sa  prikupljanjem potpisa za uvođenje doživotne kazne za ubice dece u 40  gradova Srbije.

Udruženje Porodična filharmonija u saradnji sa  Fondacijom organizuje prikupljanje potpisa u Nišu od 23. do 29.  oktobra u periodu od 12-19 časova i to na dve lokacije:  Obrenovićeva ulica, kod Kalče i Park Svetog Save, kod sata.

Predsednik fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić zamolio je Nišlije da podrže peticiju za uvođenje doživotne kazna zatvora za ubice dece, bez mogućnosti pomilovanja.

“Meni su ti potpisi potrebni kako bih mogao da izađem pred narodne poslanike u Skupštini i kažem narod u Srbiji želi da promeni zakon”, rekao je Igor Jurić, prvi čovek Fondacije “Tijana Jurić”.

Tijana je imala samo 15 godina kada je u noći između 25. i 26. jula 2014. oteta i ubijena u blizini sela Bajmok. Poslednji put je viđena 25 minuta posle ponoći, u blizini SC „Rata“, a njeno telo je posle 12 dana policijske potrage, koja je bukvalno trajala dan i noć, nađeno na smetlištu u naselju Čonoplja.

Sumnja da se Tijani dogodilo nešto tragično, pojavila se samo sedam minuta nakon što je poslednji put viđena, kada je pronađena njena patika na zemljanom putu, kao i veštački nokat. Pretpostavka je bila da je neko nasilno ugurao u automobil, a da su joj patika i nokat spali dok se otimala.

Potragu su pratile brojne sumnje i pretpostavke, da bi 13. dana intenzivne potrage policija pronašla njeno telo 23 kilometra dalje. Kako je utvrđeno, Tijana je ubijena iste noći kada je i oteta, a kao izvršilac zločina označen je mesar iz Surčina, Dragan Đurić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com