Region

Potpisi građana za izmeštanje naplatne rampe i rekonstrukciju pruge

Ispred TC “Kalča”, u prisustvu narodnoh poslanika Milije Miletića, počelo je potpisivanje inicijative kojom se traži da se izmeni projekat i izmesti naplatna rampa sa Malčanske petlje na deo novog auto puta (AA2) iznad Proseka, u delu auto puta posle izdvajanja za Nišku Banju, iz pravca Beograda ka Pirotu, da se potpuno rekonstruiše lokalni put od Vrežinskog bulevara do Malčanske petlje, koji je nastavak Knjaževačke ulice u naselju Pantelej, koji se koristi kao alternativni put od Niša i kao put koji vodi kroz industrijsku zonu, dok se treći zahtev odnosi se na hitnu rekonstrukciju pruge od Niša prema Zaječaru.

Potpisi građana se prikupljaju i u Svrljigu, Knjaževcu i Zaječaru, a odaziv građana je za sada veliki.

Kako je Milija Miletić rekao potpisivanje peticije bi trebalo da traje do 3. marta ali postoji mogućnost da se taj rok ograniči i na 25. februar, jer je najavljen zvanični početak radova na rekonstrukciji pruge.

“Danas smo krenuli da skupljamo potpise za peticiju kojom želimo da se naplatna rampa ne postavi u delu Malčanske petlje, već na delu auto puta posle izdvajanja za Nišku Banju. Razlog je da bi što veći broj ljudi moglo da svrati u Niš, a da se ne pravi saobraćajna gužva u Nišu. Primer za takvo rešavanja ulaza i prilaza imamo u Beogradu. Tamo je rampa na 80 kilometra, a svi su ulazi slobodni. Niš je centar jugoistočne Srbije i Nišu moramo dati veću podršku”, rekao je Miletić.

On je dodao da je ovo i apel gradonačelniku Niša i gradskoj vlasti da se što pre rekonstruiše put , deo od Knjaževačke ulice do malčanske petlje.

“Taj put će biti alternativni put ukoliko ne prihvate ovu našu prvu inicijativu”, dodao je Miletić.

Treći zahtev odnosi se na rekonstrkciju pruge na kojoj je poslednjih meseci došlo do nekoliko iskliznuća cisterni sa opasnim materijama.

“Za mene ali i za sve nas koji živimo na jugosistoku Srbije je vrlo važno je završetak rekonstrukcije pruge od Niša preko, Svrljiga, Zaječara, Bora, prema Prahovu odnosno prema Mađarskoj. Ta pruga je u katastrofalnom stanju i ja o tome govorim unazad dve godine. Rekonstrukcija je najavljena, a mi želimo potpisima građana to da podržimo, jer je ta pruga “žila kucavica” za razvoj istočne Srbije”, kazao je Miletić.

Danijela Petrović je iz Niša ali radi u Svrljigu i savakog dana putuje. Jedna je od potpisnica inicijative koju je pokrenula Ujedinjena seljačka stranka.

“Put od Malčanske petlje do Vrežine je toliko loš da neko može i kola da polomi na njemu, a zamislite kako je onim ljudima koji dva puta dnevno prelaze ovu deonicu. Zbog toga smo prinuđeni da koristimo autoput, a ako bi se tu stavila naplatna rampa bila bi to velika šteta i za sam Niš. O pruzi je već sve rečeno prethodnih dana”, kaže ova Nišlijka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com