Politika

Potpisano Pismo o namerama sa kineskim gradom Hangdžou

Na međunarodnoj konferenciji o digitalnoj ekonomiji u kineskom gradu Hangdžou poptisano je Pismo o namerama za jačanje razvoja Informatičkog puta svile između Grada Hangdžou i Grada Niša. U ime Grada Niša pismo o namerama potpisao je gradski većnik Mihajlo Zdravković.

Grad Hangdžou iz Kine i Grad Niš iz Srbije na osnovu saglasnosti o značaju digitalne ekonomije za ekonomski i društveni razvoj, dogovorili su se da je potrebno unaprediti saradnju u oblasti digitalne ekonomije u skladu sa načelima jednakosti, međusobnog poštovanja, opšteprihvaćenih pravila međunarodnog prava i uzajamnih koristi.

„Pismo o namerama koje smo ovde potpisali sa predstavnicima Grada Handžo, za uspostavljanje pilot zone ekonomske saradnje u okviru Informatičkog puta svile, za Grad Niš predstavlja izuzetno značajan i koristan projekat, budući da Niš raspolaže vrhunskim kapacitetima na polju elektronike, mašinstva i informaciono-komunikacionih tehnologija i da nastojimo da te kapacitete u potpunosti stavimo u funkciju ne bi li unapredili kvalitet života u gradu, kao i usluge koje grad i njegove institucije pružaju građanima. Pozitivni primeri i iskustva koja ćemo, kroz saradnju sa gradom Handžo, prepoznatljivom po razvijenoj digitalnoj ekonomiji i uspešnim IT kompanijama, dobiti, za nas će biti dragoceni“ naglasio je većnik Zdravković prilikom potpisivanja pisma o namerama.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković zahvalio se i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije na ukazanom poverenju i podršci strateškom partnerstvu gradova Niš i Handžo.

„Uveren sam da će ova saradnja biti plodonosna i da ćemo unaprediti poslovno okruženje i uticati na bolji ekonomski razvoj, zasnovan upravo na primeni naprednih tehnologija i inovacija“ zaključio je Zdravković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com