Merošina

Potpisani ugovori sa Ministarstvom za dva projekta

Predsednik opštine Merošina, Saša Jovanović, potpisao je dva ugovora o dodeli sredstava sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave. Sredstva su odobrena  za projekat prve faze rekonstrukcije zgrade Narodne biblioteke u Merošini u iznosu od 12 miliona dinara i projekat “Preventivnog delovanja na smanjenju rizika od klimatskih promena i zaštite imovine” vrednosti 4 miliona dinara.

Opština Merošina jedna je od retkih koja je uspela da dobije sredstva za dva projekta, ukupne vrednosti 16 miliona dinara.

Sredstava koja smo dobili od Ministarstva su namenska i moraju biti utrošena do kraja 2019. godine. Sa realizacijom počinjemo odmah nakon završetka tendera. Prva faza rekonstrukcije zgrade Narodne biblioteke se odnosi na rekonstrukciju krova i za to je ovim projektom obezbeđeno 12 miliona dinara, a zatim ako finansije dozvole i uređenje sale, kad kažem uređenje pre svega mislim na grejanje“-kaže Jovanović.

Ovo je, po njegovim rečima, tek početak rekonstrukcije, on očekuje da u narednom periodu, takođe uz pomoć ministarstva, budu odobrena sredstva za kompletnu rekonstrukciju sale Narodne biblioteke, kako unutrašnju tako i spoljašnju.

Pored projekta za Narodnu biblioteku odobrena su sredstva za projekat „Preventivno delovanje na smanjenju rizika od klimatskih promena , elementarnih i drugih nepogoda u cilju zaštite imovine i imovinskih interesa opštine Merošina“, čiji je cilj pružanje finansijske pomoći jedinicama lokalne samouprave za realizaciju projekata koji doprinose preventivnom delovanju na smanjenju rizika od klimatskih promena, kao i elementarnih i drugih nepogoda.

Ovo su nakon ugovora o sufinansiranju mera populacione politike, drugi i treći ugovori potpisni sa Republikom u kratkom roku i potvrda da se uz predani rad i zalaganje može doći do rezultata, odnosno sredstava iz državnog budžeta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com