Društvo

Potpisana nova školska međunarodna saradnja između škole iz Niša i grada Šuje

Potpisan je novi sporazum o saradnji između Osnovne škole Bubanjski heroji iz Niša i Osnovne škole Šuje, Ivanovske oblasti (Ruska Federacija).

U planovima za novu školsku godinu je izrada i promocija dokumentarnih filmova  “Stazama Svetog Vasilija Ostroškog, udotvorna Šujska – Smolenska ikona Majke Božje”, prenosi Đorđe Bojanić.

Rad na filmu zajednički pripremaju nastavnici Muravjov A. N., Đorđe Bojanić i Dejan Jovanović i njihovi učenici tokom naredne školske godine.

Biće nastavljeno proučavanje srpske i ruske istorije i kulture i srpsko-ruskih društvenih i kulturnih veza.U planu je onlajn komunikacija učenika u Rusiji i Srbiji preko Skype.

Sporazum su potpisali direktorke Verica Radenković i Bodrjagina Jelena Borisovna.

Već nekoliko godina naša škola broj 11. u gradu Šuja Ivanovske oblasti iz Rusiji sarađuje sa osnovnom školom Bubanjski heroji iz Niša. Za to vreme pripremljeno je više obrazovnih dokumentarnih filmova. Više puta su naši učenici komunicirali o istorijskim temama preko Skipe-a. Naša saradnja je izdržala test vremena i nadamo se da će se dalje razvijati, kazao je Aleksandar Muravjov.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com