Društvo

Potpisana lopta KK Partizan na licitaciji

Licitacije Lokalne fondacije Niš (LFN) na kojima se prikupljaju sredstva za podršku najboljim idejama aktivnih ljudi u našem gradu nailaze na sjajne reakcije i interesovanje i van Niša. Iz Beograda je za novu licitaciju stigla zvanična lopta kojom treniraju košarkaši Partizana, sa potpisima igrača prvog tima.

Licitaciju partnerski organizuju Radio Banker i Lokalna fondacija Niš, a nadmetanje zainteresovanih građana je otvoreno do petka 16. aprila u 16 sati. Početna cena je 10.000 dinara, a ponude se daju isključivo na fb stranici Radio Bankera.

Foto: LSN

“Pozivamo ljubitelje sporta da se pridruže i učestvuju u licitaciji i obezbede za svoju kolekciju vredan sportski rekvizit sa potpisima košarkaša, a u isto vreme pomognu i razvoju lokalne zajednice u Nišu jer će novac biti uložen u fond kroz koji se podržavaju najbolje ideje građana – u gradskim, prigradskim i seoskim sredinama, na teritoriji svih pet gradskih opština u Nišu”, saopštila je LFN.

Radio Banker i Lokalna fondacija Niš prepoznaju potrebu da udruženim snagama podrže Nišlije i Nišlijke, njihove pozitivne predloge i da kreiraju prilike za razvoj grada. Svi smo u istom timu, svi navijamo za Niš, isitče se u saopštenju dostavljenom medijima.

Foto: LSN

________________________________________________________________________________________________________________________

Licitacije su jedan od načina na koji Lokalna fondacija Niš prikuplja novac u zajednici, a kompletan iznos će Trag fondacija duplirati. Do sada je LFN realizovao 10 licitacija, na kojima su se našli muzički diskovi i ploče, umetničke slike, sportska oprema, a u planu je još mnogo zanimljivih predmeta u narednom periodu.

Sredstva prikupljena ovim putem, na drugim aktivnostima, kao i kroz donacije pojedinaca, organizacija i kompanija biće vraćena lokalnoj zajednici tako što će LFN na konkursima podržati projekte formalnih i neformalnih grupa građana. Ideja je da se ohrabre aktivne komšije, da se udruže i realizuju različite inicijative iz oblasti uređenja grada, kulture, umetnosti, sporta i obrazovanja. U martu je raspisan prvi konkurs na koji je pristigao čak 61 predlog projekata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com