Društvo

Potpisan ugovor o pomoći invalidima rada

Gradonačelnik Darko Bulatović i direktorica Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika “Niš” Slađana Majkić potpisali su u Gradskoj kući Ugovor o saradnji na projektu „Zdravlje invalida rada“. Partner na projektu su i Udruženje invalida rada grada Niša i Udruženje “Životna Snaga”.

Projektom, za čiju je realizaciju Grad izdvojio 5 miliona dinara, biće obuhvaćeno 500 građana, invalidskih penzionera, koji su radili u nekadašnjim velikim industrijskim sistemima, a sada žive u ruralnim sredinama, navodi se na sajtu Grada Niša.

Cilj projekta je stvaranje uslova za pružanje zdravstvene i socijalne zaštite svim ugroženim članovima Udruženja invalida rada u ruralnim područjima u cilju unapređenja i poboljšanja njihovog opšteg zdravlja i socijalnog blagostanja.

Na osnovu rezultata ovog projekta predložiće se mere aktivne zdravstvene zaštite radnika koji rade na radnim mestima sa povećanim rizikom u periodu posle odlaska u penziju. Mere zaštite će uključiti i analizu potrebe organizovanja preventivnih zdravstvenih pregleda i posle odlaska u penziju sa predlogom obima, sadržaja i vremenskog perioda na koji će se oni organizovati i obavljati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com