Ekonomija

Potpisan ugovor o početku izgradnje nova tri stambena objekta u ulici Majakovskog

Predstavnici JP “Gradska stambena agencija” i građevinske firme Viners (Winners) iz Niša, potpisali su danas u Gradskoj kući ugovor o početku izgradnje tri stambena objetka u ulici Majakovskog u Nišu. U ova tri stambena objetka imaće ukupno 106 stanova, od čega je za prodaju namenjeno 90 stanova, a 16 će biti dato u zakup.

Kako je navedeno na potpisivanju ugovora, stanovi su namenjeni porodicama koje nemaju u svojini stan ili porodičnu kuću, a koja ne mogu sopstvenim sredstvima da reše stambenu potrebu po tržišnim cenama.

“Što se tiče cene, na kraju izgradnje znaćemo konačno. Što se tiče prodajne cene očekujemo da bude oko 700 evra po kvadratu, a što se tiče iznajmljivanja očekujemo da budu na nivou prošlih, po 1,20 evra po kvadratu”, rekao je Vladan Stojanović, direktor Gradske stambene agencije.

On je rekao da je interesovanje veliko, kako za kupovinu stanova, tako i za iznajmljivanje, i dodao da bi izgradnja stanova trebalo da krene za petnaestak dana, dok je rok za završetak radova 18 meseci.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da su potrebe za ovakvim stanovima velike, a da na ovaj način Grad pruža podršku onima koji na drugi način ne mogu doći do stana.

“Očekujemo da ispoštujemo sve zadate rokove, ukoliko vreme bude loše u zimskom periodu spremni smo da nadoknadimo i smenskim radovima”, poručio je Zoran Radenković, osnivač i vlasnik firme Viners, koja je izvođač radova.

Ugovorena vrednost radova je oko 330 miliona dinara, a ukupna vrednost investicije, sa svim pratećim troškovima, je oko 500 miliona dinara.

Kako je navedeno na potpisivanju ugovora, izgradnju će finansirati JP “Gradska stambena agencija” iz sopstvenih sredstava od ranije prodatih stanova, u iznosu od 40%, a preostalih 60% obezbediće kreditom komercijalnih banaka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com