Društvo

Potpisan memorandum o saradnji između Caritasa Niš i Romskog kulturnog centra Niš

Romski kulturni centar Niš i Caritas Niš potpisali su memorandum o saradnji a sve kako bi se uradile planirane aktivnosti na realizaciji projekta YOUR JOB koji se finasira Austriska razvojna agencija, Caritas Austruje i Caritasa Franscuske.

Planirano trajanje ovog projekta je tri godine kroz ovaj projekat je planirano da budu obuhvaćeni 1000 mladih iz Srbije a da 50% budu žene. Kaže Svetislav Jovanović direktor Romskog kulturnog centra.

“Cilj projekta je da se osposobe i motivišu mladi da samostalno izađu na tržište, a samim tim da se poveća zaposlenost. Korisnici programa su mladi do 30 godina, kao i teže zapošljive kategorije, ali i oni koji su dugoročno nezaposleni, korisnici socijalne pomoći, pripadnici nacionalnih manjina, osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji kao i žrtve porodičnog nasilja”, reko je direktor Romskog kulturnog centra Svetislav Jovanović.

Cilj projekta jeste besplatna obuka kao i da mladi konkurišu za dobijanje grantova za pokretanje spostvenog posla.

Više informacija mogu se dobiti u Romskom kulturnom centru svakog radnog dana centru od 8 do 12 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ne sumnjam u dobre namere ni jednih ni drugih koji potpisaše memorandum o saradnji ali sumnjam da će išta od toga biti – zbog postojećeg “stanja” u državi !
    Treba animirati mlade ljude da prionu učenju, edukaciji, slobodoumnom razmišljanju i analizi postojećeg stanja u društvu.
    Ako to mladi uspeju da odrade – biće bolje i njima a i nama koji prate njihov rad !
    Neka im je sa srećom i da ako mogu isplivaju iz ove žabokrečine !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com