Promo vesti

Posvećenost, profesionalnost i najkvalitetnije medicinske usluge – Poliklinika Panajotović

Poliklinika Panajotović je zdravstvena ustanova sa tradicijom dugom četvrt veka. Naš centar interesovanja je unapređenje zdravlja naših pacijenata, posvećenost pacijentu i savremenim naučnim i tehničkim dostignućima u oblasti dijagnostike i lečenja.

Zahvaljujući vrhunskim stručnjacima i najsavremenijoj opremi u prijatnom okruženju, Poliklinika Panajotović svojim korisnicima pruža najkvalitetnije medicinske usluge i zauzima lidersko mesto u gradu i široj okolini.

POLIKLINIKA PANAJOTOVIĆ

Pored kvaliteta usluge i pažljivog vođenja računa o zdravlju pacijenata, posebnu pažnju posvećujemo edukaciji građana o načinima prevencije i ranog otkrivanja naročito kancerogenih oboljenja.

U okviru internističke službe, radi gastroenterohepatologija, grana interne medicine, koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti organa za varenje, počev od jednjaka, želuca, tankog i debelog creva, do rektuma, kao i bolestima jetre, žučne kese i pankreasa.

POLIKLINIKA PANAJOTOVIĆ

U dijagnostici gastroenterolog koristi:
-specijalistički pregled
-ultrazvučni pregled abdomena
-biohemijske analize, mirobiološke analize, FOB test, tumorske markere
-gastroskopiju sa ili bez analgosedacije
-kolonoskopiju sa ili bez analgosedacije
-rektoskopiju                                                                            -biopsiranje i PH analiza
-brzo određivanje Helikobacter pylori pri gastroskopiji i dr.

Posebno ističemo nagli porast oboljevanja od karcinoma debelog creva, gde je rana dijagnoza izuzetno bitna. U tom cilju preporučuje se, pre svega, analiza skrivenog krvarenja u stolici, tkz. FOB test. Ukoliko je test pozitivan preporučuje se kolonoskopija.

KOLONOSKOPIJA

Kolonoskopija je pregled donjeg dela gastrointestinalnog trakta koji se još naziva kolon ili debelo crevo. Kolonoskopija je bezbedna procedura kojom se dobijaju značajni podaci o izgledu sluzokože debelog creva. Komplikacije su izuzetno retke, obično se javljaju kod interventne kolonoskopije (polipektomija, biopsija prostate i drugo).

POLIKLINIKA PANAJOTOVIĆ

Najčešći razlozi za vršenje kolonoskopije su:
– Sumnja na kancer kolona kod osoba starijih od 50 godina
– Abnormalna stolica (krvava, tamno obojena, crna)
– Uporna dijareja (proliv)
– Anemija usled nedostatka gvožđa (malokrvnost)
– Porodična istorija kancera kolona
– Prethodna istorija polipa ili kancera kolona
– Hronični, neobjašljiv bol u stomaku

Nakon adekvatne pripreme pacijenta, kolonoskopija se obavlja sa ili bez sedoanalgezije. Lekar pomoću kamere na vrhu aparata pregleda celu dužinu debelog creva. Ova radnja izaziva nelagodnost pa i grčevite bolove, tako da se pacijentima sa nižim pragom tolerancije bola, ali i zbog većeg komfora, predlaže pregled u sedoanalgeziji. Najbolja i najpreciznija uputstva svakako će Vam dati specijalista gastroenterolog, a pre izvođenja kolonoskopije pacijenta pregleda i anesteziolog.

Preglede obavljamo u prijatnom ambijentu naše endoskopske ordinacije i nakon kraćeg odmora u posebno opremljenom prostoru pacijent odlazi kući.

POLIKLINIKA PANAJOTOVIĆ
POLIKLINIKA PANAJOTOVIĆ
Dragiše Cvetkovića 29a
018 537999
www.poliklinikapanajotovic.rs
Facebook

 

U službi Vašeg zdravlja Poliklinika Panajotović

 

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close