Društvo

Posthumno odlikovan “Karađorđevom zvezdom” dr Miodrag Lazić. Odlikovanja i za Tiodorovića, Jankovoća, Džedajski pokret i ustanovu Mara

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dodelio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Odata su priznanja i onima koji su, boreći se za tuđe živote, izgubili svoj. Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena posthumno je dodeljen dr Miodragu Laziću, direktoru Urgentnog centra Kliničkog centra u Nišu.

Foto: printscreen RTS

Orden Karađorđeve zvezde drugog stepena dobili su epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović idirektor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju i pomoćnik generalnog direktora Kliničkog centra u Nišu prof. dr Radmilo Janković.

Foto: printscreen RTS

Srebrnom medaljom za zasluge odlikovano je Udruženje Džedajski pokret – Niš i Centar za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica sa smetnjama u razvoju “Mara” iz Niša.

Zlatnu medalju za revnosnu službu dobio je potpukovnik Zoran Smiljković, komandant privremene kovid bolnice Hala “Čair” u Nišu.

Posthumno je odlikovana i doktorka Biljana Natić Ljumović, specijalista ginekologije u Domu zdravlja u Nišu.

Zbog trenutne situacije, imena odlikovanih su pročitana, a odlikovanja će lično biti uručena dobitnicima kada epidemiološke mere to dozvole.

Čitanju imena odlikovanih, pored predsednika, prisustvovali su predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i jedan od odlikovanih, epidemiolog Predrag Kon.

Vučić je čestitao građanima veliki praznik jer, kako je rekao, na današnji dan se obeležavaju velike srpske tragedije, ali i veličanstvene pobede.

Predsednik je poručio da je danas prilika da izrazimo zahvalnost onima koji su dali sve što su imali za otadžbinu, ali i onima koji danas rade sve što mogu da sačuvaju živote građana.

On je rekao da je nemoguće vratiti dug koji imamo prema svim laureatima, ali im je zahvalio jer su časni ljudi koji su dali državi i narodu mnogo više nego što su bili dužni.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com