Društvo

Postavljeno prvih 15 podzemnih kontejnera u naselju “Stevan Sinđelić”

Žitelji naselja „Stevan Sinđelić“ dobili su 15 podzemnih kontejnera, koji su raspoređeni na ukupno šest lokacija u ovom delu Niša, a uređena su i nova parking mesta. JKP „Mediana“ akciju postavljanja kontejnera sprovodi sa gradom i opštinama.

„JKP “Mediana” u saradnji sa Gradom i GO Crveni Krst postavlja podzemne kontejnere u naselju „Stevan Sinđelić“ i drago mi je da mogu da vidim veliki deo posla završen i da možemo ove kontejnere da stavimo u funkciju. Mi smo kao Javno komunalno preduzeće nabavili kontejnere, po prvi put za opštinu Crveni Krst i kao što smo postavljali za GO Medijana, GO Palilula, GO Pantelej. Sada možemo da se pohvalimo da i ova opština ima svoje pozemne kontejnere. To ne znači da ćemo ovde stati“,rekao je direktor JKP “Mediana“, Dragoslav Pavlović.

Iako se uveliko radi na uređenju i izgradnji saobraćanica, Grad Niš učestvuje i u uređenju stambenih blokova i parking mesta. Kako je istakao pomoćnik gradonačelnika, Miloš Milošević, naselje „Stevan Sinđelić“, jedno je od prvih u nizu koje je uređeno.

„Grad pored uređenja saobraćajnica radi uređenje stambenih blokova, i ovo je jedan od prvih blokova koje smo uredili. Postavljeni su kontejneri i uređen određen broj parking mesta, a sledi i velika investicija koja nas čeka u stambenom bloku koji je oivičen ulicama Zorana Đinđića, Rentgenovom i Dragiše Cvetkovića“, najavio je Milošević.

Foto: V. P.

“Gradska opština Crveni Krst je ove godine, izmenama statuta Grada i statuta Gradske opštine Crveni Krst, dobila ingerenciju da sama može da uređuje, da postavlja podzemne kontejnere, mobilijare, da uređuje atarske puteve, i mi smo ovoga puta iskoristili da u naselju „Stevan Sinđelić“, postavimo 15 podzemnih kontejnera na šest lokacija.  Zahvaljujući Javno komunalnom preduzeću „Mediana“, uredili smo parking mesta, kako bi poboljšali život naših sugrađana jer je jedan od prioriteta Gradske opštine Crveni Krst, uređenje životne sredine i komunalne infrastrukture, istakao je prilikom obilaska lokacija“, rekao je predsednik Gradske opštine Crveni Krst, profesor dr Miroslav Milutinović.

Kako je rekao, postavljanje kontejnera, krenulo je iz ovog naselja, dok se u toku iduće godine planira njihovo postavljanje na još desetak lokacija, većih sela, poput Popovca, Medoševca, sela Trupale, Vrtište, i tri gradska naselja.

Foto: V. P.

„Sredstva su izdvojena u budžetu, tako da ćemo imati da rešimo komunalnu infrastrukturu. Izdvojili smo milion i po dinara za te svrhe, i nastavićemo saradnju sa JKP „Mediana“, koje nam je ovoga puta najviše pomoglo“, dodao je Milutinović.

Prema njegovim rečima, za uređenje parkinga, iz opštinskog budžeta izdvojeno je 200 hiljada dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com