Servisne

Postavljeni novi, savremeni P profili za parkiranje bicikala

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana bez automobila JKP „Parking servis“ – Niš je postavio nove, savremene P profile za parkiranje bicikala i mopeda.

Širom sveta obeležava se Dan bez automobila, dan kada umesto automobilom poslovne i privatne obaveze završavamo pešice, vožnjom bicikla ili javnim prevozom. Cilj obeležavanja ovog dana jeste podizanje svesti o opasnosti od prevelikog zagađenja, ali i promovisanje ekološkog i zdravog načina života.

JKP „Parking servis“ – Niš simbolično na današnji dan postavio četiri nova P profila za parkiranje bicikala i mobeda kod niške Tvrđave. P profili postavljeni su kod Tvrđave i u blizini pijace na inicijativu građana, sa kojima je razgovarao direktor Dejan Dimitrijević.

Novi P profili koji su postavljeni su kvalitetniji od prethodnih kojih ima u gradu. Oni ne oštećuju bicikle ili mopede i mnogo je lakše parkirati se. Radi unapređenja uslova života, zaštiti životne sredine i podsticaja građana Niša da koriste bicikle u gradu će u narednom periodu biti postavljeno ukupno 20 novih P profila na adekvatnim lokacijama.

Inače, novi P profili koji će biti postavljeni u Nišu, poklon su beogradskog Parking servisa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com