Društvo

Postavljeni novi podzemni kontejneri u Ulici Vojvode Mišića

Opština Medijana postavila je danas prve podzemne kontejnere u ovoj godini na teritorije ove opštine u Ulici Vojvode Mišića 58, 60, 62 gde živi oko 250 stanara u cilju pravilnog odlaganja smeća i čuvanja okoline.

Zahvaljući podzemnim kontejnerima, izbegava se neposredan kontakt sa sudom za odlaganje smeća čime se  obezbeđuje bolja higijena i zdravija životna sredina.

Prema rečima predsednika opštine, Nebojše Kocić, na više od 10 lokacija, na teritoriji Gradske opštine Medijana, do kraja godine biće postavljena 32 kontejnera.

“U poslednjih 10 godina, na području Gradske opštine Medijana postavljena su 234 nova podzemna suda za čvrst komunalni otpad, čime se Gradska opština Medijana nalazi u samom vrhu opština i gradova u Srbiji.
Nadzemni kontejneri menjaju se podzemnim na osnovu zahteva stambenih zajednica ili na osnovu uvida stručnih službi na terenu”, ističe Kostić.

Prema njegovim rečima, u odnosu na pokretne u koje stane i do tri kubika smeća, kod podzemnih je taj broj i do četiri puta veći.

Kostić  je objasnio da što se tiče same procedure postavljanja kontejenera je da predsednik skupštine stanara podnese zahtev u gradsku opštinu Medijana sa potpisima svih stanara i molbom za postavljanje istih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com