Društvo

Postavljen punkt za pomoć uzgoženima zbog zemljotresa u Turskoj

Građani koji žele da pomognu ugroženima zbog zemljotresa u Turskoj i Siriji mogu to učiniti na punktu na Bulevaru Nikole Tesle u Nišu, koji se nalazi pored firme “Bosphorus Kale”, kod kružnog toka na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Aleksandra Medvedeva, svakog dana od 9 do 16.30 časova, saopštili su iz Crvenog Krsta Niš.

U Ambasadi Turske u Srbiji kazali su da su najpotrebniji, osim tople odeće i obuće, i šatori, ćebad, vreće za spavanje, konzervirana hrana, proizvodi za higijenu i pelene, ali i da donirane stvari ne bi trebalo da budu korišćene.

 

Potrebni su i kaputi, mantili, čizme, džemperi, pantalone, rukavice, marame, čarape, kape i donje rublje.

Pored toga, ugroženim građanima nedostaju i kreveti, dušeci za šator, gasne katalitičke peći, gasni cilindri, baterijske lampe i termos boce.

 

Foto: Printscreen Crveni Krst Niš

 

Osim u Nišu, punkt za pomoć postavljen je u Beogradu.

Svi koji žele da pomognu uzgroženima mogu da dobiju informacije od Ambasade Turske preko broja telefona +38169669948 i priključe se da doniraju sredstva preko namenskog računa Crvenog Krsta Srbije za pomoć ugroženom stanovništvu Turske i Sirije, a instrukcije se mogu naći i na sajtu.

Namenski broj računa: 205 – 32824 – 71

Poziv na broj : 6046 – 355 0000

Foto: Facebook,com/SYRedCrescent

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com