Virus KoronaZdravlje

Postavljen motnažni objekat za testiranje članova porodica u kojima je bilo pozitivnih na Kovid-19

U cilju sprečavanja širenja infekcije KOVIDA-19 ispred ulaza broj 1, centralne zgrade Doma zdravlja Niš, postavljen je montažni objekat u kome će se obavljati testiranje članova domaćinstava koja su imala pozitivne čalanove porodice na Kovid-19 infekciju.

 

 

“Osim njih testiranje se vrši za osobe kojima je potrebna potvrda o testiranju radi odlaska u inostranstvo, za osobe kojima je potrebna potvrda o testiranju zbog preoperativne pripreme, dijalize, kao i testiranje dece kojima je testiranje potrebno iz bilo kog razloga”, poručili su u Domu zdravlja.

Oni dodaju da se u Domu zdravlja obavlja i testiranje na koronavirus na zahtev ustanova koje počinju sa radom.

“U dogovoru sa predstavnicima ustanova, Dom zdravlja Niš šalje ekipe koje na terenu vrše uzorkovanje. Do sada su se u Domu zdravlja Niš javile ustanove koje se bave javnim prevozom (Nišekspres, Lasta, JGP Niš), predškolske ustanove (PU Pčelica, PU Meda, PU Bambini, PU Zumzum i PU Marlene Kovalski) i škole koje organizuju produženi boravak dece (OŠ Učitelj Tasa, OŠ Ratko Vukićević, OŠ Stefan Nemanja i OŠ Vožd Karađorđe)”, kazali su u Domu zdravlja.

Takođe, centralnom objektu Doma zdravlja Niš i dalje se radi testiranje svih onih koji imaju respiratorne simptome i odgovarajući radiološki i laboratorijski nalaz, nakon pregleda lekara opšte prakse, ali i retestiranje svih pacijenata koji su već jednom na testu imali pozitivan rezultat, a bili su smešteni u kućnu izolaciju, po odluci Kriznog štaba, zbog pridodatih hroničnih bolesti.

“Pacijentu se do objekta za retestiranje transportuju kolima hitne pomoći koja se zakazuju putem telefona Kol centra Doma zdravlja Niš (0700/303-503). Retestiranje se radi 15. dana od prvog pozitivnog rezultata u centralnom objektu Doma zdravlja Niš”, poručuju u ovoj ustanovi.

Testiranje, ambulanta “Čair”; Foto: Aleksandar Ilić

Zdravstvena ambulanta “Čair”, Doma zdravlja Niš, predodređena je za retestiranje onih pacijenata koji su več jednom imali negativan rezultat na testu, nakon otpusta iz Kliničkog centra Niš ili privremenih bolnica i bili smešteni u kućnu izolaciju.

Retestiranje se radi 15. dana nakon otpusta u terminu od 07,00 do 18,00 časova. Iz Doma zdravlja ističu da su pacijenti u obavezi da za retestiranje sa sobom ponesu otpusnu listu, a retestiranje se može zakazati na telefone 063/1177681 i 069/4555218, dok se za izdavanje rezultata mogu obratiti na  069/4555212 i 018/4235988 kao i upitom na mejl rezultatitestiranjadzns@gmail.com.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com