Promo

POST kao najproduktivnija, najbrža i najjeftinija METODA ČIŠĆENJA ORGANIZMA – dostupna svima! (VIDEO)

Tačno isplaniranim i ciljanim uzdržavanjem od određene vrste hrane možemo da pročistimo i regenerišemo sistem za probavu ali i ne samo to već i celokupni organizam. Na taj način celo telo brže osvežimo, obnovimo i na neki način podmladimo. Jednostavno rečeno, post je jedan od najstarijih metoda lečenja i očuvanja zdravlja.

Stari Hipokrat je savetovao bolesnima da umesto medikamentima svoje telo i dušu leče postom, umerenom fizičkom aktivnošću i čistim vazduhom.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da ljudi mnogo bolje prolaze kroz vreme posta nego kada drže dijetu. Glavni razlog za to jeste prvenstveno verski i taj što u postu nema ograničavanja količine, već samo zabrana namirnica životinjskog porekla. Post je možda dobar i za gubljenje kilograma, ali kada je reč o zdravlju, ovakav način ishrane je veoma dobar za vaše telo.

Dokazano je i da duži postovi dovode do regeneracije ćelija, regulisanja krvnog pritiska i smanjivanja krvnog šećera, što je posebno korisno za stariju populaciju.

Mnogo bitniji efekat posta jeste onaj sa aspekta duhovnog preporoda čoveka. Ovi zdravstveni benefiti posne ishrane više nisu samo priče religioznog dela zajednice. U novije vreme sve su češće poruke naučnog sveta gde se u brojnim studijama dokazuje ovo korisno svojstvo posta. Vera i verski post su prevashodno usmereni na jačanje vašeg duha.

Šta se tokom posta ne jede?

Post podrazumeva izbegavanje namirnica koje su životinjskog porekla, koje su inače izvor belančevina i zasićenih masnoća koje utiču na povišen nivo holesterola i razvoj arterioskleroze.

Ove namirnice koje treba izbegavati mogu biti uzrok i depresije, dijabetesa, hipertenzije, srčanih bolesti, sindroma hroničnog umora, bronhijalne astme, neuroza i mentalnih bolesti.

Nutricionista u niškoj Klinici dr. Nikolić, savetuje da bi hrana tokom posta trebalo da bude raznovrsna, jer se tako čuva imunitet.

Post podrazumeva izostavljanje namirnica životinjskog porekla i treba da bude raznovrstan, odnosno da je važno da se vodi računa da se unosi dovoljno nutrijenata, belančevina, masti i ugljenih-hidrata. Nutricionista ove poznate niške klikine kaže da tokom posta može doći do manjka vitamina D u organizmu, jer se ne konzumiraju mlečni proizvodi, pa je potrebno jesti ribu ili uzimati suplemente tog vitamina. Uz vitamin D, važni su i vitamin B12 i vitamin C .

Danas imamo mnogo inovativnih rešenja koja nam pomažu da lako dođemo do korisnih informacija i bez ikakvih promena dnevnih rutina uživamo u blagodetima posta.

Jedno od njih je prva domaća aplikacija GIMME FOOD na kojoj možete jednim klikom naći adekvatnu hranu koja se može kupiti u vašem okruženju i poručiti i platiti jednim klikom na vašem mobilnom telefonu.
Aplikacija GIMME FOOD pored ponude restorana nudi i veliki izbor domaćih malih proizvođača, koji nude organsku hranu i namirnice koje nisu hemijski tretirani niti đubrene veštačkim đubrivima, već odgajane na potpuno prirodan način, kako se to radilo od davnina.

GIMME FOOD aplikacija Vam pomaže i pri selekciji režima ishrane tj kreiranju obroka po Vašoj meri. Aplikacija koristi više od 15 svetskih prizantih dijeta i preko 30 filtera koji će Vam olakšati odabir namirnica koje će poboljšati imuni sistem i sveukupno zdravlje, kako Vas samih tako i ukućana.

Ukoliko želite da uz pravilnu ishranu kombinujete i adekvatne vežbe u skladu sa vašim zdravstvenim stanjem, tu je Strongmen online metod aplikacija. Uz korisnine svete o ishrani, ova aplikacija vam nudi i usluge profesionalnog trenera koji u skladu sa vašim potrebama bira i preporučuje vežbe za Vas i meri Vaše rezultate nakon određenog vremenskog perioda.

Postoje blogovi i popularni Instagram kanali gde možete direktno razmenjivati iskustva sa korisnicima popularnih restorana. Jedan od njih je Belgrade.food. Ovde možete dobiti odgovore i na najspecifičnija pitanja o ishrani ili direktno razgovarati sa ljudima koji su već probali ukusne obroke koji se promovišu.

______________________________

Posetite GIMME FOOD i na društvenim mrežama – FACEBOOKINSTAGRAM

______________________________

Što se tiče same aplikacije vrlo je jednostavna za korišćenje. Gimme Food aplikaciju možete preuzeti za Android i iOS platforme, nakon čega je potrebno registrovati se i uneti broj platne kartice, pomoću kojeg možete naručivati i kupovati hranu.

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com