Društvo

Poslednja patrola čoveka koji je podržavao Sajam automobila u Nišu

Mirko Alvirović, poznato televizijsko lice, automobilista, autor i voditelj emisije SAT na RTS, preminuo je danas u 72. godini, posle duge i teške bolesti. Alvirović je svim srcem podržavao i niški Auto Moto Fest, a otvorio je prvi, koji je održan 2009. godine.

Alvirović je letos operisan u Nemačkoj, a posle operacije nastavio je lečenje na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu.

Informaciju o njegovoj smrti potvrdio je i RTS, gde se emitovala njegova emisija SAT. Alvirović se bavio i temama iz oblasti turizma, a posebnu pažnju posvećivao je bezbednosti saobraćaja.

Alvirović je poslednjih 28 godina radio kao autor najgledanije emisije o automobilizmu na ovim prostorima. Studirao je književnost, a diplomirao žurnalistiku. Pokrenuo je nekoliko časopisa, kao i prvu školu bezbedne vožnje u Srbiji, „NAVAK“.

Mirko je bio oženjen i ima dva sina, Mladena i Momira.

Od Alvirovića se oprostio i Oliver Paunović, organizator i pokretač niškog Sajma automobila rečima:

„Dragi moj prijatelju, ovo je tvoja poslednja patrola sa koje nam neceš dati izveštaj. Hvala ti što si verovao u mene i moj projekat da Niš treba da ima svoj sajam automobila. Ponosan sam što si baš ti otvorio prvi Auto Moto Fest u Nišu 2009. godine“.

Mirko Alvirović i Oliver Paunović

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close