Ekonomija

POSLE VOJNO – POLICIJSKE PARADE: Novo lice Bulevara Nikole Tesle

Posle vojno-policijske parade danas je počela rekonstrukcija Bulevara Nikole Tesle od mosta Mladosti do železničkog mosta za skretanje za Komren u dužini od preko dva kilometara. Prema rečima Nebojše Lovića, direktora Direkcije za izgradnju grada biće vraćeno ostrvo koje je skinuto zbog održavanja parade, javna rasveta, a u planu je da se vrati i drveće koje je uklonjeno zbog parade.

„Rekonstrukcija Bulevara Nikole Tesle posle parade radi se od donacije Republike, a vrednost radova je 45 miliona dinara i trajaće dve nedelje. Rok koji je predviđen za rehabilitaciju bulevara je pomalo optimističan, ali trudićemo se da ga ispoštujemo“, kaže Nebojša Lović.

Prema Lovićevim rečima po završetku radova Niš će dobiti gotovo nov Bulevar Nikole Tesle.

Foto: V. P.

„Naš deo posla je vraćanje stubova javne rasvete i vraćanje ostrva koje je delilo trake na bulevaru. Osim toga radimo i kompletno presvlačenja kolovoza na bulevaru. Sada se radi glodanje asfalta, odnosno skidanje habajućeg sloja koji je negde posle parade i oštećen. Radi se o sitnim oštećenjima, ali sve će to biti popravljeno. U planu je da se skine kompletan sloj asfalta od četiri santimetra, a zatim se asfaltira  kompletna dužina od nekih dva kilometara“, kaže Lović. „Praktično će bulaver biti rađen od mosta Mladosti do železničkog mosta za skretanje ka Komrenu“.

On dodaje da će biti rehabilitovana i sama raskrsnica ispred mosta Mladosti koja je malo problematična.

„Nakon zavrešetka svih radova koji su planirani, asfaltiranja, vraćanja ostrva, javne rasvete i drvoreda, Nišlije će dobiti, praktično, potpuno nov Bulevar Nikole Tesle, a sve zahvaljujući donaciji koja stiže iz Repubike“, ističe Lović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com