Društvo

Posle tri i po godine počela sanacija klizišta u Proseku

Sanacija na putu kroz selo Prosek u opštini Niška banja , počela je nakon tri i po godine.Biće saniran put ka Jelašnici, Sićevu i Nišu, a gradonačelnica Dragana Sotirovski je sa svojim saradnicima obišla radove na putu.

U početku je bilo predviđanja da će radovi trajati do 31. decembra,  međutim, obzirom na ubrzanu dinamiku  radova ,biće završeni čak mesec dana pre planiranog roka, odnosno do 1. novembra, kako kažu iz Direkcije za izgradnju grada i Zavoda za urbanizam.

“Žitelji opštine Niška banja tri i po godine čekaju da se reši problem sa klizištem.Mi smo morali čak i da preusmerimo autobuski saobraćaj jer nije bilo bezbedno za pešake.I evo konačno smo u dogovoru sa predsednikom Vučićem dobili sredstva , iako je ovo trebalo rešiti iz lokalnog budžeta ” , rekla je Sotirovski .

Sredstva za radove vredne skoro 14 miliona obezbeđena su iz državne kase, zbog čega su gradonačelnica I predsednik Gradske opštine Niška banja izrazili zahvalnost kabinetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i JP Putevi Srbije .

Foto: printscreen TV Zona plus

Gradonačelnica je istakla da je ovo samo jedna od čak 6 lokacija na lokalnom nivou za koje su dobili sredstva iz državnog budžeta.

“Ovo je od vitalnog značaja za selo Prosek  i ostala mesta duž lokalnog putnog pravca jer put vodi do škole i do Sićeva.Ovi radovi predstavljaju još jedan dobar primer sinergije na našoj teritoriji ” , objašnjava predsednik Gradske opštine Niška banja.

U daljem planu su asfaltiranje, izgradnja i rekonstrukcija mnogih ulica u Gradu i na teritoriji opštine Niška banja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com