Društvo

Posle šest godina borbe bolest je pobeđena, Lena Krstić je zdrava devojčica

Nakon šest dugih godina borbe za zdravlje male Nišlijke Lene Krstić, koja u maju puni osam godina, stigla je potvrda iz Italije da je izlečena. Ona je bolovala od retkog oblika leukemije.

Bolest

Lena Krstić rođena je kao prvo dete Maje i Dušana i potpuno zdrava beba. Simptomi bolesti javili su se pred njen prvi rođendan. Redak oblik leukemije koji je tada Leni dijagnostifikovan, bilo je moguće pobediti jedino transplantacijom koštane srži matičnim ćelijama.

Lečenje je počelo u Srbiji, a onda se ispostavilo da joj spas može biti jedino Dečja klinika u Bolonji koja je specijalizovana upravo za njenu bolest.

Pošto je poroici bila potreba pomoć za odlazak u Italiju i boravak tamo, prikupljana je humanitarna pomoć, a uključilo se Nacionalno udruženje roditelja dece obelele od raka (NURDOR), Marina Adamović sa Bankom dobročinstva i mnogobrojni mediji, i tada Lenina bitka za život počinje da kreće ka pobedi.

Novi život

Danas, pet godina kasnije, Lena je potpuno zdravo dete, a o tome je Niške vesti obavestio tata Dušan.

Mali -veliki borac Lena pošla je u Osnovnu školu “Ivo Andrić” u niškom naselju Branko Bjegović, odlično joj ide i učiteljica je prezadovoljna njenim napretkom.

“Trenira rolere u školi “Trik”, tamo takođe u zimskim danima trenira klizanje, ide na folklor”, kaže tata Dušan.

Porodica se pre nekoliko dana vratila iz Bolonje , a italijanski lekari su potvrdili da je Lena potpuno zdrava devojčica.
“Moj borac, moja snaga, moja sreća! Posle 6 godina borbe, strepnje, možemo da kažemo da je Lena izlečena. Pre nekoliko dana smo se vratili sa kontrole iz Italije gde nam je, posle opsežnih analiza, potvrđeno ono za šta smo se borili, Lena je IZLEČENA. Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim svima koji su učestvovali u našoj borbi, svima koji su je smatrali i svojom borbom. Takođe, pozdravljamo sve drugare koji su se izlečili, a sećamo se i onih koji, nažalost, nisu uspeli i nadamo se, sigurni smo, da su naši anđeli negde gore, na lepšem mestu, da nas gledaju i čuvaju, da bdiju nad nama. Hvala svima još jednom! Živeli!”, podelio je lepe vesti ovog jutra tata Dušan Krstić.
Vest o izlečenju podelila je i niška humanitarka Marina Adamović koja je pre pet godina bila uključena u prikupljanje pomoći za Lenin put u Italiju.
“Najlepša sreda! Neka ostane takva, neka se prenese na sve sledeće dane, neka nam život obaspe lepim vestima. Živeli!”, napisala je Adamović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com