Hronika

Posle sedam sati odblokirana Tošketova ulica, zabranjen ulaz u kuću u kojoj se dogodio zločin

Posle skoro sedmočasovne zabrane prolaska vozilima Tošketovom ulicom u Niškoj Banji, policija je u toku popodneva dozvolila prolaz i prilaz do kuće u kojoj je jutros oko 11 časova ubijen A.S. (13), učenik sedmog razreda.

On je preminuo od rana zadataih nožem po glavu i vratu, a za njegovu smrt je osumnjičen njegov najbolji drug iz razreda M.M. (13).

Foto: B. Lj.

Tragedija se dogodila u porodičnoj kući M.M., koja je sada zatvorena i ispred čije kapije je policija postavila traku koja označava zabranu prilaska. Stanovnici Tošketove ulice kažu da su veoma uznemireni zbog ubistva koje se dogodilo u njihovoj ulici, naročito što su A.A. i M.M još deca i što su bili nerazdvojni drugovi još od trećeg razreda osnovne škole.

„Ceo dan nam zvone telefoni, pitaju ljudi šta se dogodilo. Ne mogu da veruju u to što im kažemo. Sto puta smo danas ispričali ono što znamo. Da su se dečaci potukli najpre u dvorištu, a onda su nastavili da se tuku i svađaju potkrovlju kuće. M.M. je onda potegao nož i posekao po vratu druga. U kući je u to vreme bila samo baba koja se teško kreće, hoda saa štakama, ona je pozvala komšiju i rekla da je neko ubijen. On je otrčao u kuću i video u potkrovlju dečaka kako leži u lokvir krvi“, kazala je jedna od stanovnica Tošketove ulice.

Prema rečima žitelja te ulice, dečak koji je počinio zločin je istrčao izašao iz kuće i počeo da se “koprca” po putu. “On je presšao nekih 50 metara i srušio se na asfalt. Udarao je o asfalt i rukama i nogama, valjao se po putu. Komšije su pritrčale nisu mogle da ga savladaju, koliko se koprcao. Jedva su ga držale kad je došla Hitna pomoć i dve doktorke. Kako su mu one prišle, on se umirio”, rekao je očevidac koji je želeo da ostane anoniman. Prema njegovim rečima dečak je sve vreme ćutao, nije vikao dok se bacakao po asfaltu, a nije ni odgovarao na pitanje doktorica.

“Posle dolaska doktorica on sve vreme ležao nepomičan, kao da je mrtav. Stavili su ga na nosila, pa u vozilo Hitne pomoci. Nije se mrdao, ja sam pomislio da je umro. Ležao je u jednom sanitetu možda pola sata, a onda je došao drugi i prebacili su ga u taj koji ga je odvezao za Niš“, rekao je očevidac koji je želeo da ostane anoniman.

U Hitnoj pomoći u Nišu su potvrdili da su u toku prepodneva imali poziv iz Niške Banje zbog dečaka koji je imao simptome epileptičnog napada.

„Ekipa je stigla na teren i krenula da pruža pomoć dečaku koji je bio izvan kuće. Onda im je neko rekao da je jedan dečak u kući mrtav. Ušli su odmah unutra i tamo zatekli dečaka bez znakova života, a sa povredama koje su uzorkovale iskrvavljenje. Došla je još jedna ekipa, tako da je dečak koji je bio izvan kuće prebačen u UKC Niš“, kazali su u Hitnoj pomoći.

Kuća u kojoj je živeo tragično nastradali dečak nalazi se u samom centru Niške Banje.

U toku prepodneva ispred kuće se nalazilo policijsko vozilo, a očekivao se dolazak ekipe Hitne pomoći kako bi strašna vest bila saopštena roditeljima. Rođaci, komšije i prijatelji roditelja nastradalog dečaka, okupili su se u toku popodneva ispred kuće i ulaze u kuću kako bi izjavili saučešće porodici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com