Kultura

Posle Proleća “Patuljci i vile” donose i “Leto”

Nakon velikog uspeha pozorišne predstave „PATULJCI i VILE – Proleće“ stiže nam i „LETO“, kao direktni nastavak, urađen prema predlošku istoimene knjige iz popularnog serijala „Patuljci i vile“ pisca Miloša Petkovića koji objavljuje izdavačka kuća Pčelica iz Čačka.

Prvi deo rađen je u produkciji Niškog kulturnog centra, režiju potpisuje Miloš Cvetković a tekst pisac Miloš Petković.

Drugi deo ovog bajkovitog serijala epske fantastike sa elementima iz slovenske mitologije, pored Niškog kulturnog centra, podržaće i kompanija Novomatic, obzirom da je glumac koji tumači lik patulj-čarobnjaka Barbuta Riđobradog, Stefan Spira Nikolić iz Akademskog pozorišta, pobedio na konkursu Novo Ime, čime su obezbeđena dodatna sredstva za atraktivnu scenografiju i kostimografiju.

Glumac Stefan Nikolić kao Barbut Riđobradi

 

„Veoma sam srećan zbog pobede koju smatram zajedničkom. Drago mi je da će Patuljci i vile nastaviti da „žive“ na daskama koje život znače i da ćemo obradovati decu u Nišu i u drugim gradovima u kojima budemo gostovali, navodi mladi glumac Stefan Spira Nikolić.

Režija je ponovo poverena Milošu Cvetkoviću, dok tekst za „Leto“ koautorski potpisuju Miloš Petković i Petra Nešić koja u ovim predstava tumači lik Šumske Majke.

„Oko cele ove priče vlada fantastična atmosfera, u skladu sa žanrom kojim se bavimo, navodi pisac Miloš Petković. Kada „Leto“ bude premijerno odigrano u Nišu, bićemo na pola puta, ostaju nam još „Jesen“ i „Zima“. Pored predstava i činjenice da je prvi deo serijala uvršten u lektiru Čitalića, u pripremi je i oficijelni sajt „Patuljci i vile“ kao i strip-adaptacija u izvedbi maestra Srđana Todorovića, crtača iz Zaječara.

U Niškom kulturnom centru su veoma zadovoljni odzivom publike, medijskom pažnjom i potencijalom cele ove priče koja je, pre svega, posvećena deci i mladima.

„Patuljci i vile“ imaju elemente spektakla. Priče su istovremeno edukativne i zabavne, Miloš Petković dolazi iz reda bestseler pisaca, talentovanu glumačku postavu iz Akademskog pozorišta sjajno predvodi Miloš Cvetković tako da smo veoma zadovoljni što je ova priča deo produkcije Niškog kulturnog centra, rekao je za Niške Vesti direktor NKC-a Srđan Savić.

 

Glumci iz predstave sa piscem Milošem Petkovićem

Da podsetimo, premijera prvog dela zbila se 03. oktobra prošle godine u Velikoj sali NKC-a, igrana je u više navrata u Nišu i Ljigu, jednom i humanitarno za pomoć dečaku Urošu Matoševiću, dok je sada očekuju gostovanja u drugim gradovima širom Srbije.

Premijera predstave „PATULJCI I VILE – Leto“ očekuje se za kraj maja ili početkak juna meseca, pred kraj tekuće školske godine. Uloge u prvom delu podelili su Natalija Stepanović – Vila Gaja Brezana, Patuljka Barbuta Riđobradog glumi Stefan Nikolić, Mirjana Milenković je Tvor Pasulj, Кrakati Ugarak – Petar Đorđević, Šumska Majka – Petra Nešić, Veštica Žaguba – Nina Aritonović, Vila Naisa – Jovana Živanović. Ostaje da vidimo hoće li nam “Leto” doneti još neke zanimljive likove nastale pod perom niškog pisca Miloša Petkovića.

PROČITAJTE JOŠ…

Neverovatan podvig mladog niškog pisca

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com