PolitikaRegion

Posle Miletićevog pitanja stigle dobre vesti za građane jugoistoka Srbije (FOTO, VIDEO)

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je dalo odgovor na zahtev narodnog poslanika Milije Miletića za objašnjenjem i obaveštenjem u vezi sa projektom koji se odnosi na prilaz preko Proseka od Malčanske petlje do Niške Banje.

Miletić je na sednici Narodne skupštine uputio pitanje Ministarstvu koje se odnosi na prilaz Niškoj Banji.

“Kada je urađen auto-put od Niša prema Sofiji, nije ostavljen prelaz za ulaz u Nišku Banju. Niška Banja je veoma prepoznatljiva kao turistički centar, ima velike kapacitete koje treba iskoristiti, ali tu sada nije ostavljen ulaz/izlaz u Nišku Banju. Imamo idejni projekat da se od Malčanske petlje, preko Proseka, uradi ulaz do Niške Banje. Mislim da je to neophodno jer je velika frekvencija saobraćaja koji će ići preko Malčanske petlje i Knjaževačke ulice. Da li će se i kada uraditi taj prilaz preko Proseka od Malčankse petlje do Niške Banje “, pitao je Miletić.

Iz nadležnog Ministarstva su, u odgovoru na pitanje upućeno od strane narodnog poslanika Milije Miletića, poručili da će radovi na izgradnji predmetne saobraćajnice biti izvođeni tokom 2022. godine u trajanju od sedam meseci.

Izgradnja veze između čvora državnog puta IIA-259 I IIA-224 (selo Prosek) i državnog puta IБ-35 i IA-4 (petlja Malča), prema sporazumu o regulisanju međusobnih odnosa i saradnji u pogledu realizacije projekata rehabilitacije – pojačanog održavanja državnih puteva povezanih sa auto putem E-80 – Koridor 10 od Niša do Dimitrovgrada od 24.12.2018. godine je obaveza privrednog društva „Koridori Srbije“. Na osnovu informacija dobijenih od „Koridori Srbije“, u toku je priprema nabavke za izbor izvođača za izgradnju državnog puta IIA reda 259 u KO Malča, GO Pantelej u Nišu. Planirano je da se radovi na izgradnji predmetne saobraćajnice izvode tokom 2022. Godine, sa rokom izvođenja radova u trajanju sedam meseci – stoji u odgovoru Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com