Društvo

Posle dužeg vremena građani Paljinske ulice dobili asfalt, vodovod i kanalizaciju

Paljinska ulica u naselju Šljaka asfaltirana je i rešen je problem vodosnabdevanja i kanalizacije. Kako kažu građani, dugo se čekalo na rešenje ovog problema i poslednjih par godina je često dolazilo do pucanja vodovodnih cevi, a sada je to konačno sprovedeno u delo. Ostalo je da se u  ovom naselju završe radovi u još nekoliko manjih ulica.

“Živim ovde već preko 20 godina. Hvala svima koji su nam pomogli da dobijemo ovaj asfalt jer smo ranije imali problema. I cevi su takođe pucale, a kada majstori dođu da ih poprave, one se ubrzo opet pokvare i nadam se da će sada konačno biti bolje.. Sada je ostalo još par ulica koje su bez vode i kanalizacije, bilo bi dobro ako se i to završi uskoro ” , rekao je Saša Jašarević, koji živi u Paljinskoj ulici.

Prof. dr Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni Krst

Odavno je bilo obećanja da će se početi sa radovima u ovoj ulici, a kako navodi prof dr Miroslav Milutinović, vodovodne cevi iz ovog dela grada bile su stare 18 godina i dobijene su kao donacija.Intervencije vodovoda  su  bile gotovo  svakodnevne, a sada su sve cevi zamenjene novim performansama i sleduje dalje asfaltiranje kako bi ulica bila vraćena u prvobitno stanje.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski napomenula je da su u naselju Šljaka još četiri domaćinstva bez vode i da će JKP Naissus to regulisati u narednih nekoliko dana.Ona domaćinstva koja su ostala bez kanalizacije nalaze se u još tri različite ulice. U pitanju je 10-ak objekata koji će  uskoro dobiti kanalizaciju. Potrebno je završiti radove u  prilazima 2 i 3 koji su u blizini.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Želimo da kompletiramo  čitavo naselje Šljaka i da se ovi ljudi osećaju kao građani grada. Dosada su bili bez asfalta, kanalizacije, , vodovoda.Posle mnogo godina ovaj problem je rešen. Ići ćemo od naselja do naselja i osluškivaćemo ono što kažu građani.”

Trenutno se radovi odvijaju na nekoliko lokacija u gradu. U toku je izgradnja De Rokove ulice, a završena je ulica Save Kovačevića.

“Ono što je najvažnije, narednih dana krećemo u dve opštine paralelno sa grebanim asfalto. To su Opština Niška banja i Opština Crveni krst. Spremamo budžet za narednu godinu i u planu su radovi vezani za vodovod i kanalizaciju” , zaključuje gradonačelnica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com