Društvo

Posle dugi niz godina rekonstuiše se veliki broj ulica u Niškoj Banji

Veliki broj ulica u Niškoj Banji, posle dužeg vremena biće rehabilitovane, ali pre toga stare vodovodne cevi biće zamenjene novim, kako bi se u pojedinim ulicama sprečilo stalno pucanje ili izlivanje otpadnih voda. Zamenjen je stari cevovod otpadnih voda na Trgu Rapublike i u ulici Hajduk Veljkovoj ispod “Radona” i tako je sprečeno izlivanje voda.

Ipak, predsednik opštine Niška Banja kao najbitniju trasu koja je urađena u ovom mandatu ističe onu koja se trenutno radi i spojiće ovu opštinu sa Koridorom 10. Radi se o republičkom projektu, a ta trasa je prema rečima Dušana Živkovića zaboravljena prethodnih godina.

“Zahvaljujući gradu i Republici ona će biti puštena u saobraćaj narednih dana. U pitanju je 1,4 kilometara puta koji spaja Nišku Banju sa naplatnom rampom Malča. Tranzitni turizam je apsolutno stao u Niškoj Banji, ali se nadamo da ćemo vratiti taj broj gostiju koji smo imali, ali da ćemo i sa novim sadržajem privući još više stranih turista kako iz Bugarske, kojih najviše očekujemo, tako i iz Zapadne Evrope i Istoka”, istakao je Živković.

U međuvremenu je urađena i ulica Cara Konstantina koja prolazi kroz naselje Ženeva i izlazi na reku.

“U toku su radovi na ulicama Hajduk Veljkovoj, Trg Republike, Kraljevića Marka i Jovana Popovića. To su same centralne ulice. U ulicama Trg Republike i Hajduk Veljko najpre je rešen problem otpadnih voda, koje su tokom vremena zapušile cev koja je išla  ispod ulice Trg Republike i dalje u Kovanlučki potok. Vda je u periodu kiša plavila insitut i dalje išla u fekalne kanalizacije. Sada imamo nov cevovod koji je rasteretio svu tu vodu i otpadne vode vodi dalje u Kovanlučki potok”, objasnio je Živković.

Novi oblik je dobio i koj kod Kovanlučkog potoka, pored zgrade opštine. Trenutno se radi na izgradnji vodovodne mreže u Ulici Kraljevića Marka. To je ulica u samom centru Banje i dužine je otprilike 350 metara i odmah nakon završetka krenuće se i sa njenom rehabilitacijom, ukoliko vreme dozvoli.

Počeli su radovi i na ulici Jovana Popovića. U njoj će biti izgrađena vodovodna mreža, a dužina ulice je oko 700 metara i vodi do samog centra Niške Banje.

“To su ulice koje su dugo imale problem sa pucanjem starih vodovodnih cevi i njihova rehabilitacija je bila bitna za Nišku Banju”, kazao je predsednik opštine.

On je, sumirajući urađeno, podsetio da su prve mašine ušle i u Sićevo. Izgrađena je deonica od 1,8 kilometara puta, od skretanja sa magistrale do samog ulaska u selo Sićevo. Trenutno se radi na izgradnji nove vodovodne mreže na glavnom putu kroz celo selo, a odmah nakon završetka izgradnje vodovodne mreže rehabilitovaće se i taj deo puta. Ovo selo će prema Živkovićevim rečima dobiti preko tri kilometra asfalta  ove godine. Radilo se i u Lazarevom selu, dodaje on, tako da je ovo selo dobilo novu deonicu kroz sam centar sela. U pitanju je deonica dužine 1,2 kilometra. Rekonstruisan je Dom kulture, a sredsva je obezbedio Grad.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Neka ne zaborave i Sindjelicevu ulicu od broja 80 do Radikinskog puta kao i Novoprojektovanu koju su nasipali grebanim asfaltom,bez ikakve prethodne pripreme same ulice a trebali su je odraditi aprila ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com