Društvo

Posle Crvenog pevca, kamere na još šest raskrsnica u gradu

Na raskrsnici kod Ureda  biće u najskorije vreme postavljene kamere, kaže Igor Vojinović, gradski većnih zadužen za saobraćaj. On je dodao da će na taj način biti povećana  bezbednosti saobraćaja na ovoj, jednoj od najfekventnijih raskrsnica u Nišu. Da je kontrola saobraća uz pomoć video nadzora dala dobre rezultate pokazalo se nakon postavljanja kamera na raskrsnici kod Crvenog pevca.

“Isti model video nadzora kao na raskrsnici kod Crvenog pevca biće primenjen i na raskrsnici kod Ureda”, objašnjava Igor Vojinović.  “Postupak javne nabavke treba da bude završen za petnaestak do dvadeset dana kako bi do kraja godine imali zaključen ugovor. Planiramo da u prvom kvartalu naredne godine ta raskrsnica bude u potpunosti opremljena kamerama iz svih dolaznih pravaca. Osim kamera na raskrsnici će biti postavljeni i  radari koji će, pored prolaska kroz crveno svetlo meriti i dolaznu brzinu”, kaže Vojinović.

Vojinovič dodaje  da je u planu nabavka video nadzora za još pet raskrsnica u gradu i opremanje Centra pri saobraćajnoj policiji  iz koga bi te raskrsnice bile praćene. Vrednost ove nabavke je 17 miliona dinara , a ovim sredstvima je obuhvaćena kako raskrsnica kod Ureda, tako i pstalih pet raskrsnica koje su u planu za postavljanje video nadzora.

“Sredstva su obezbeđena u budžetu Saveta za bezbednost saobraćaja i u pitanju su namenska sredstva  koji se u gradski budžet slivaju od naplaćenih  saobraćajnih prekršaja na teritoriji grada”, dodaje Vojinović.

Posećanja radi, raskrsnica na Crvenom pevcu ima 12 kamera koje su postavljene pre tri godine. Sistem ja tako podešen da može da prepozna registraciju na vozilu i zabeleži načinjeni prekršaj. Za samo nekoliko meseci, kamere na ovoj raskrsnici snimile su preko 1.500 prekršaja. Od ovog broja samo prolaska kroz crveno svetlo bilo je preko hiljadu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com