Društvo

Posle bubnja u aleksinačku školu stigli i drugi instrumenti, rok bend na pomolu

Osnovna škola „Vožd Karađorđe“ u Aleksincu postala je poznata široj javnosti u Srbiji nakon što je direktorka Maja Radoman Cvetićanin učenicima kupila bubanj, a iz te škole ponovo stižu dobre vesti.

Apel direktorke za donaciju instrumenata urodio je plodom i zahvaljujući humanim ljudima u školu su stigle električna gitara i tarabuka, a za koji dan će stići i bas gitara, tako da će škola „Vožd Karađorđe“ u dogledno vreme imati svoj rok bend, što je bila i zamisao direktorke Maje kada je odlučila da od školskih para kupi bubnjeve.

Prema njenim rečima, škola je ovih dana formirala muzički klub i u okviru tog kluba biće organizovane rok bend radionice i bubanj radionice.

„U utorak će biti odžana prva rok bend radionica, a narednog petka prva bubanj radionica. Osim dece iz naše škole za radionice su se prijavili i učenici drugih osnovnih škola. Radionice će držati nastavnik muzike i afirmisani muzičar Milan Petković. On već vodi muzički klub u okviru aleksinačkog Centra za kulturu i zaista je za veliku pohvalu to što želi da pomogne i nama, da deca nauče da sviraju u školi”, izjavila je Radoman Cvetićanin.

Dodala je da se Petković ove nedelje već sastao sa decom koja su se prijavila za radionice i da su se dogovorili kako će raditi.

Među učenicima škole “Vožd Karađorđe” koji su se prijavili da učestvuju u rok bend radionicama su i Julija Denčić, Teodora Miljković i Helena Stojanović. Julija, učenica osmog razreda, kazala je da sa nestrpljenjem očekuje radionice na kojima će učiti da svira električnu gitaru.

“Volim rok i hevi metal muziku i od kada je škola dobila električnu gitaru sama svakoga dana učim ponešto da sviram. Ranije nikada nisam uzela gitaru u ruke, a sada jedva čekam sledeću nedelju i radionicu na kojoj ću početi da učim onako kako zaista treba da se uči”, rekla je Julija.

Helena Stojanović, učenica osmog razreda prijavila se za radionicu jer želi da peva u rok bendu.

 

“Mnogo mi se dopada ideja o školskom rok bendu. Kroz muziku možemo da izrazimo naše misli i osećanja. Na radionicama ćemo moći da radimo ono što volimo“, istakla je Helena. Tedora Miljković, učenica sedmog razreda, već odlično svira klavir pošto ide u muzičku školu, ali kako je kazala rok bend radionica je prilika da nauči nešto novo. „Prijavila sam se jer u muzičkoj školi ne sviramo ništa slično rokenrolu, pa mi je to prilika da naučim da sviram i tu vrstu muzike“, objasnila je Tedora.

Direktorka škole „Vožd Karađorđe“ ranije je objasnila da želi u školi muzički bend koji bi promovisao rok muziku, jer rokenrol smatra protivtežom u odnosu na turbo folk i sav šund kojim smo zatrpani sa svih strana.

„Suština je da okupimo učenike oko dobre ideje. Ovo što deca sada sluštaju to je maltretiranje mozga i ušiju.Nakon slušanja te muzike se ne osećate dobro.Međutim, oni nemaju izbor, za razliku od naših generacija. Ukoliko ponudimo deci samo turbo folk ili muziku za koju ne znam kako se zove, mi ništa nismo uradili. Samo smo im ograničili mogućnosti“, naglasila je Radoman Cvetićanin.

Ona je rekla da možda zvuči poražavajuće, ali ima dece koja nisu nikada bila ni na jednom rok koncertu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com