Društvo

Posle 10 godina nema Festivala “Nauk nije bauk”!

Gimnazija „Svetozar Marković“ u 2019. neće organizovati „Nauk nije bauk 11“, vest je koja je odjeknula u javnosti praćena pitanjem zašto? Obaveštenje o tome je objavio Bauk tim na fejsbuk stranici Festival Nauk nije bauk.

“U 2018. ostvarili smo zajedno jedan veličanstven cilj, obeležili smo 10 godina Festivala „Nauk nije bauk“. Za tih 10 godina Festival je posetilo preko 100.000 ljudi, učestvovalo preko 8.000 hiljada učenika, nastavnika, profesora, studenata, škola, fakulteta, istraživača, kompanija i drugih važnih institucija… Kao i u svakom poslu, verujemo da nam je potreban predah kako bismo sve temeljno sagledali, o svemu dobro razmislili i projektovali naš budući rad”, navodi se dalje u obaveštenju koja je objavljeno na fejsbuku.

Ilustracija

Sa Bauk timom se slaže i Marjan Mišić, direktor Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu, koji dodaje da se ne radi o odustaju organizovanja Festivala koji je prevazišao granice loklane manifestacije i postao u jednom trenutku zaštitni znak ne samo škole već i grada Niša.

“Nismo odustali od Festivala, naprotiv, posle deset godina njegovog organizovanja poželeli smo da malo predahnemo, ali da predah iskoristimo za sumiranje svih rezultata, za nove ideje i novi koncept”, kaže Marjan Mišić.

“Smatramo da smo posle deset godina pomalo ušli u rutinu i da je potrebno svima, i učesnicima i posetiocima festivala, ponuditi nove, orugunalnije i inovativnije sadržaje. Smatramo da je ovo pravi trenutak da se tim koji organizuje Festival okupi, sve temeljno sagleda, o svemu dobro razmisli, kako su i napisali, i osmisli kako će dalje raditi, a sve zarad kvalitetnijeg programa”, rekao je direktor Mišić i dodaje da je ovo samo predah i zalet za još bolji Festival.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button