Obrazovanje

Poskupljuju studentski domovi i menza

Studenti će od septembra više plaćati smeštaj i ishranu u svim domovima u Srbiji.

Sobe prve kategorije umesto 1.860 dinara koštaće 2.790, sobe druge kategorije umesto 1.430 dinara biće 2.150, sobe treće kategorije 1.600 umesto 1.248, a sobe četvrte kategorije koštaće 1.500 umesto 1.144 dinara.

Doručak u menzi koštaće 56 umesto 40 dinara, ručak 120 umesto 72, a večera 90 umesto 59. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja delimično je uvažio zahteve direktora studentskih centara i koordinatora regiona za učeničke domove u Srbiji koji su u ponedeljak zatražili od ministra da uskladi cene usluga smeštaja i ishrane u ustanovama učeničkog i studentskog standarda.

Ministar Branko Ružić je tim povodom izjavio da u potpunosti razume zahteve koji su stigli i opravdava ih navodeći da cene u studentskim domovima nisu menjane punih deset godina. On je rekao da će više cene domova pratiti i više cene studentskih i učeničkih stipendija. Trenutni iznos rate učeničkog kredita i stipendije iznosi 5.400 dinara, dok će nakon povećanja iznosiće oko 8.000 dinara. Trenutni iznos rate studentskog kredita i stipendije iznosi 8.400 dinara, dok će nakon povećanja iznositi oko 13.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com