Ekonomija

Poskupljuje grejanje, odvoženje smeća i usluge dimničara

Veće grada Niša prihvatilo je predlog Nadzornog odbora JKP “Mediana” da sakupljanje i odvoženje smeća u tom gradu poskupi za 23 odsto i predlog Nadzornog odbora “Gradske toplane” da se varijabilni deo cene daljinskog grejanja poveća za 3,44 odsto.

Kako je navedeno u Slubženom glasniku grada Niša, sakupljanje i odvoženje smeća stanovnici Niša plaćaće ubuduće 7,3 dinara po kvadratu stambenog prostora, a do sada su plaćali 5,61 dinar. Poskupele su i usluga dimničara JKP “Mediana”. Do sada je cena po dimnjaku na mesečnom nivou bila 54,86 dinara, a od 1. avgusta biće 84 dinara. Varijabilni deo cene daljinskog grejanja povećaće sa 5,53 dinara na 5,72 dinara.

Kao razlog poskupljenja, u odluci Nadzornog odbora Gradske toplane, navedene su više cene energenata – gasa i mazuta i lož ulja. Do 1. januara ove godine varijabilni deo cene grejanja bio je 4,97 dinara. Dobra vest za gradjane je to što je fiksni ceo deo cene daljinskog grejanja za sada ostaje isti – 24,28 dinara po kvadratu. Odluke o poskupljenju donete su na sednicama Gradskog veća koje nisu bile otvorene za javnost.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com