DruštvoEkonomija

Poskupeo međugradski prevoz

Gradski i prigradski prevoz u Nišu će od 1. juna poskupeti za trećinu, a gotovo za četvrtinu već su poskupele karte u medjugradskom prevozu “Niš-eskpresa”, koji je na mnogim linijama na jugu Srbije jedini prevoznik.Primera radi povratna karta od Niša do Beograda sada košta 2.200 dinara, a koštala je 1.770 dinara. Putnike su proteklih dana više cene sačekale u autobusima prilikom kupovine karata, a to preduzeće ne najavljuje poskupljenja.

Na sajtu “Niš-eskpresa” najavljeno je da u autobusima više ne mogu da kupuju karte sa popustom koji važe za studente i penzionere. Karte sa popustom mogu sada da se kupe samo na autobuskim stanicama i poslovnicama, a najveći broj stanovnika na jugu Srbije živi u mestima gde nema autobuskih stanica i poslovnica koje bi ih prodavale.

Na sajtu grada Niša ranije ovog meseca objavljena odluka Gradskog veća kojom se odobrava poskupljenje karata u gradskom i prigradskom prevozu u proseku za 33 odsto.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com