Kultura

Posetite objekte Narodnog muzeja u Nišu besplatno

Povodom gradske slave Svetih Cara Кonstantina i Carice Jelena posete objektima Narodnog muzeja Niš biće besplatne za sve individualne domaće posetioce od 3 do 7. juna 2020. godine, saopštila je ova ustanova kulture.

Slava grada Niša, Sveti car Konstantin i carica Jelena, obeležava se 3. juna.

Muzejska postavka raspoređena je u nekoliko zgrada u Nišu. U zgradi u ulici Milojka Lešjanina smešteno je istorijsko odeljenje pod nazivom Muzej NOB-a, a u zgradi bivše banke, ulica Nikole Pašića izložena je stalna arheološka postavka. U Sinagogi se nalazi Umetnička galerija, a posetiocima je na raspolaganju i stalna postavka spomen muzeja na logoru Crveni krst.

Muzej svoju delatnost sprovodi kroz odeljenja za arheologiju, numizmatiku i epigrafiku, istoriju, istoriju umetnosti, etnologiju, odeljenje književne zaostavštine, edukacije, dokumentacije i konzervacije. Poseduje fotolaboratoriju i biblioteku sa preko 14 000 publikacija, među kojima je veliki broj starih i retkih izdanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button