Ekonomija

Posao za 400 nezaposlenih u okviru Lokalnog akcionog plana

Grad Niš i Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje potpisali ugovor na osnovu kojeg će biti upošljeno oko 400 Nišlija, za šta je iz gradske i republičke kase obezbeđeno ukupno 63,6 miliona dinara. Iz gradskog budžeta obezbeđeno i dodatnih 10 miliona dinara za angažovanje 65 nezaposlenih na javnim radovima, koje realizuje JKP “Mediana”

“Značajno za ove sporazume jeste činjenica da sopstvenim sredstvima i izdvajanjima iz budžeta pružamo podršku ukupnoj politici zapošljavanja i otvaranja novih radnih mesta. Ovi sporazumi će omogućiti zapošljavanje više od 400 naših sugrađana kroz program i mere Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje”, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Direktor NSZ Boban Matić je kazao da su izdvojena sredstva namenja za pet mera aktivne politike zapošljavanja.

“Sporazumom sa gradom o sufinansirnju predviđeno je raspisivanje pet javnih poziva, za javne radove, subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih lica na novootvorenim radnim mestima, subvencije za samozapošljavanje kao i program sticanja praktičnih znanja i program stručne prakse. Preko 350 naših nezaposlenih sugrađana biće uključeno kroz ove mere”, kazao je Matić.

Javni pozivi za prijavljivanje nezaposlenih u okviru programa koje finansiraju Grad i NSZ, kako je najavio Boban Matić, direktor Filijale, biće raspisani narednih dana.

Za program javnih radova na čišćenju zelenih površina iz gradske kase je izdvojeno 10 miliona dinara. Nišlije angažovane na ovim radovima uređivaće lokacije koje nisu obuhvaćene redovnim programom održavanja JKP “Mediane”.

“Grad je omogućio nezaposlenima da se angažuju u prolećnim i letnjim mesecima, a nama da očistimo i uredimo lokacije, koje nisu obuhvaćene našim redovnim aktivnostima. Dobićemo još čistiji i uređeniji grad”, kazao je Dragoslav Pavlović, direktor JKP “Mediana” i dodao daće javni radovi trajati četiri meseca.

Ovom merom biće obuhvaćeno 65 lica.

“Programi će se sukcesivno odvijati. Jedan je već počeo 6. maja, drugi počinje 10. potom 15. maja, a dva programa će krenuti 1. jula. Njime ćemo pokriti kompletno letnju sezonu”, rekao je Dragoslav Pavlović .

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com