Društvo

Pošaljite fotografiju ili video snimak omiljenog parka i osvojite nagradu

Povodom Evropskog dana parkova, niški EU info kutak organizuje nagradni konkurs pod nazivom „Park za zdravlje“ i poziva sve zainteresovane građane da podele sa nama zanimljive fotografije, kolaže, video snimke iz omiljenog parka i osvoje nagradu.

Parkovi i zaštićena područja imaju važnu misiju povezivanja ljudi s prirodom. Parkovi ne samo da štite naše prirodne resurse – već imaju i pozitivne zdravstvene efekte. Kontakt sa prirodom je od suštinskog značaja za zdravlje ljudi, a u sve urbanizovanijoj Evropi moramo stvoriti više mogućnosti za povezivanje i istraživanje na otvorenom. Ljudima su potrebni zdravi parkovi, navodi se u saopštenju EU info kutka.

 

“Svi zainteresovani mogu učestvovati tako što će na svom Facebook profilu objaviti fotografiju, kolaž ili video snimak (maksimalno trajanje jedan minut) za koje imaju autorska prava. Objavite ih na svojim profilima na Facebook-u, tagujte fb stranicu EU info kutka u Nišu i stavite heštegove #ParkZaZdravlje i #EUgreenDeal. Prvih 50 učesnika u našoj igri dobiće na poklon sadnicu cveća”, ističu.

 

Nagrade se preuzimaju u EU info kutku u Nišu, ul. Vožda Karađorđa broj 5. Dobitnici nagrada će biti blagovremeno obavešteni o terminu preuzimanja.

Evropski dan parkova koji se od 1999. godine obeležava 24. maja uveden je kako bi se svi upoznali sa važnošću prirode, a posebno zelenih površina u gradovima. Datum je izabran simbolično kao dan kada je u Švedskoj 1909. proglašeno prvih devet nacionalnih parkova. U Srbiji se Evropski dan parkova obeležava od 2001. godine.

 

Prošetajte do najbližeg parka, uživajte u prirodi, ali ne zaboravite da brinete o sebi i drugima poštujući važeće zdravstvene mere.

Konkurs traje do 5. juna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com