Kultura

Porodična tradicija: Hartlovi najbolji perkusionisti u Skoplju (FOTO)

Brat i sestra, Đorđe i Vanja Hartl, studenti niškog Fakulteta umetnosti, osvojili su nagrade na nedavno završenom Međunarodnom takmičenju perkusionista u Skoplju.  Ovim nagradama je nastavljena porodična tradicija, jer i njihov otac, Josip Joško Hartl, već decenijama važi za najboljeg bubnjara sa ovih prostora.

I Vanja i Đorđe Hartl su studenti sa Katedre za Udaračke instrumente Fakulteta umetnosti u Nišu, u klasi profesora Borisa Bunjca. Đorđe je druga godina, a Vanja prva.

Na Internacionalnom takmičenju perkusionista “ART IN-SKOPJE” 2018. održanom u Skoplјu u Makedoniji, osvojili su tri prve i jednu specijalnu nagradu. Uz Vanju i Đorđa, nagradu je osvojio i Luka Pal Marković, takođe student niškog fakulteta.

Đorđe Hartl

Đorđe Hartl osvojio je specijalnu nagradu (100 poena, Classical Percussion, u IV B kategoriji), Vanja  prvu nagradu (95 poena, Classical Percussion) i Luka Pal Marković  prvu nagradu (95 poena, Classical Percussion).

Ponosni tata, Josip Joško Hartl, dugogodišnji je bubnjar legendarnog niškog Kerbera i neprikosnoveni kralj udaraljki. Posle nagrada koje su i njegova deca počela da osvajaju, očigledno je da se porodična tradicija uspešno nastavlja.

Josip Joško Hartl

Inače, Fakultet umetnosti je otvorio Katedru za udaračke instrumente pre dve godine, studenti imaju odlične uslove za rad, a da zaista dobro rade, govore i ove nagrade.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com