Društvo

Porodicama čiji su domovi izgoreli ponuđeni socijalni stanovi uz minimalnu kiriju

Porodicama koje su živele u barakama u ulici Aleksandra Medvedeva i koje su izgorele u požaru Grad Niš će pomoći u obezbeđivanju privremenog smeštaja u stanovima za socijalno zbrinjavanje, dogovor je članovima porodica koje su ostale bez domova.

Sa predlogom rešenja o privremenom smeštaju u stanovima za socijalno zbrinjavanje i uz plaćanje minimalnog zakupa, što je po zakonu jedino moguće, saglasili su se i članovi socijalno ugroženih porodica.

Foto: FB strana gradonačelnice Niša

Njihovo zbrinjavanje biće rešeno na isti način kao što su zbrinute porodice čiji su domovi izgoreli u niškom naselju Rasadnik pre nekoliko godina.

„Porodice čiji su domovi izgoreli moći će da konkurišu i za dobijanje socijalnh stanova u ulici Majakovski pod istim uslovima sa drugim socijalno ugroženim porodicama“, zaključak je sastanka.

Grad je porodicama koje nisu imale alternativna rešenja obezbedio privremeni smeštaj u Sigurnoj kući gde trenutno borave četiri porodice u ustanovi „Mara“ gde je smeštena jedna porodica.

Foto: FB strana gradonačelnice Niša

U razgovoru sa članovima ugroženih porodica učestvaovale su zamenica gradonačelnice Dušica Davidović i vršilac dužnosti načelnice Uprave za imovinu i održivi razvoj Ružica Đorđević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button