Hronika

Porodica Malčanskog berberina bez reči o njegovoj smrti

„Ne želimo da bilo šta kažemo, idite. Dokle više da nas snimate i slikate, zar vam nije dosta toga od ranije“, kazali su danas vidno iznervirani otac i snaja Ninoslava Jovanovića, poznatog kao Malčanski berberin, koji je noćas preminuo u bolnici u Požarevcu.

U dvorištu porodične kuće Jovanovića, tokom prepodneva nije bilo rodbine, niti bilo čega drugog što bi ukazivalo na to da su krenuli da pripremaju Ninoslavljevu sahranu. Niko od meštana još nije čuo kada će Jovanović biti sahranjen, ali jedan broj rođaka rekao je da će ga ispratiti na večni počinak, iz poštovanja prema porodici, ocu i majci, bratu i snaji, za koje imaju samo reči hvale. Petar Cekić dalji rođak porodice Jovanović u čijoj štali se Malčanski berberion krio pre nego što je uhapše na seoskom groblju, priseća se dana kada ga je poslednji put video.
„Žena i je sedeli smo unutra u sobi i videli nekog kako se sagnut šunja kroz naše dvorište. Izašli smo iz kuće, a on je pobegao. Tamo su ga uhvatili.  Kako gledam sad na njegovu smrt? Kako ću da gledam. Mlad je, bio bi živ još 50 godina, ali eto bio je osuđen na doživotnu robiju i ne bi video slobodu, ukoliko ne ne bi imao pomilovanje“, rekao je Cekić.
Njegova supruga Svetlana Cekić je kazala da je Jovanović u više navrata pomagao njima oko seoskih poslova, kada im je pomoć bila potrebna.
„Petar je bio operisan zbog karcinoma, Ninoslav je došao sa ocem i komšijom, pomagao nam. Nikakvu grešku nije pravio, lepo je pričao. Savetovao je moju ćerku da uči školu, jer od poljoprivrede nema vajde. Na mahove je bio mnogo pametan, a na mahove je pravio greške. Ja mislim da je on bio bolestan i da je trebalo da se leči u bolnici, a ne da bude u zatvoru“, rekla je Svetlana.
Dodala je da jeste činjenica da je Jovanović mnogo grešaka napravio i da ljudima čije je dete oteo nije lako, ali da ipak oseća grižu savesti što ga je ona oktrila ne posredno pre hapšenja. Meštani Malče, uglavnom ne pokazuju nikakvo žaljenje što je Jovanović preminuo, naprotiv, kažu da im je „laknulo“, jer su strepeli da će ga možda sud pomilovati i smanjiti zatvorsku kaznu posle nekog vremena.
U Upravi za izvrsenje krivičnih sankcija saopštili su da je osuđenik Ninoslav Jovanović preminio noćas.
“Osuđeniku N.J. pozilo je sinoć posle 22 sata u sobi u kojoj je bio smešten. Odmah je prebačen u zavodski stacionar, gde mu je pružena sva medicinska pomoć i uraendjen EKG srca. Nakon toga, on je našim sanitetom u pratnji našeg medicinskog tehničara prevezen u Opštu bolnicu u Požarevcu na odeljenje intezivne nege. Tu je na žalost preminuo posle nekoliko sati”, naveli su u Upravi za izvršenje krivičnih sankicija.
U saopštenju je rečeno da su o smrti odmah obavešteni Više javno tužilaštvo u Požarevcu i policija, a u skladu sa zakonom naložena je obdukcija tela.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com